Συχνές ερωτήσεις για τη θερμομέτρηση

5 λεπτά ανάγνωση
image «ΜΑΓ
Μερίδιο
FAQ sur la thermométrie

Συχνές ερωτήσεις για τη θερμοκρασία τροφίμων

Γιατί λαμβάνω διαφορετικά αποτελέσματα όταν δοκιμάζω τα φαγητά μου σε διαφορετικές τοποθεσίες;

-

Επειδή η θερμοκρασία του φαγητού μπορεί να είναι διαφορετική σε διαφορετικά μέρη ταυτόχρονα. Δεν είναι ασυνήθιστο η εσωτερική θερμοκρασία ενός μεγάλου ψητού ή γαλοπούλας να ποικίλλει έως και 20 έως 30°F (10 έως 15°C) σε όλο το κρέας ή το πουλερικό. Ακόμη και μια μπριζόλα χωρίς κόκαλα ή ένα στήθος κοτόπουλου μπορεί να διαφέρει κατά αρκετούς βαθμούς όταν μετακινείτε το ακροφύσιο του θερμομέτρου σας από την επιφάνεια στο κέντρο του κομματιού ή από το ένα άκρο στο άλλο, ανάλογα με την ταχύτητα και την ακρίβεια του θερμομέτρου σας.

Το θερμόμετρο μου πρότεινε μέτριο αλλά η μπριζόλα μου ήταν υπερβολικά ψημένη, γιατί;

+

Μην ξεχνάτε ότι το κρέας θα συνεχίσει να ψήνεται μόλις το αποσύρετε από τη φωτιά. Αυτό ονομάζεται «ανάπαυση». Το μαγειρεμένο κρέας πρέπει να αφήνεται να «ξεκουραστεί» μετά το μαγείρεμα και πριν το κόψετε. Αυτό επιτρέπει στους χυμούς να επαναπορροφηθούν στις ίνες του κρέατος. Αν δεν ξεκουραστείτε, θα χάσετε περισσότερο ζουμί όταν κόψετε το κρέας. Η θερμοκρασία του κρέατος θα συνεχίσει πάντα να ανεβαίνει λίγο κατά την περίοδο ανάπαυσης. Συνήθως, ακόμη και μια μικρή, ατομικά ψημένη μπριζόλα ή ένα κομμάτι κοτόπουλου θα ανέβει τουλάχιστον τρεις ή τέσσερις βαθμούς κατά την ανάπαυση. Ένα μεγαλύτερο ψητό ή γαλοπούλα μπορεί να ανέβει έως και δέκα με δεκαπέντε βαθμούς ανάλογα με τις συνθήκες. Επομένως, πρέπει να αφαιρέσετε το κρέας σας από το φούρνο ή τη σχάρα πριν φτάσετε την επιθυμητή θερμοκρασία.

Τι προφυλάξεις πρέπει να παίρνω όταν ψήνω στη σχάρα με θερμόμετρο;

+

Ποτέ μην αφήνετε ένα θερμόμετρο μέσα σε φούρνο, γκριλ, καπνιστή ή φούρνο μικροκυμάτων κατά το μαγείρεμα, εκτός εάν έχει σχεδιαστεί ειδικά για αυτόν τον σκοπό. Μην αφήνετε το θερμόμετρο σας πάνω στην κουκούλα του γκριλ ή κοντά σε ανοιχτή φλόγα. Ορισμένοι ανιχνευτές έχουν σχεδιαστεί για να αφήνονται μέσα σε φούρνο ή γκριλ, αλλά το ίδιο το περίβλημα του θερμομέτρου (όπου φυλάσσονται τα ηλεκτρονικά) πρέπει γενικά να διατηρείται δροσερό και να μην πλησιάζει τη θερμότητα μόνο για μικρά χρονικά διαστήματα. Όταν ελέγχετε τις θερμοκρασίες πάνω από μια σχάρα ή φωτιά, προσέξτε να μην ζεσταθεί πολύ το σώμα του θερμομέτρου.

Γιατί το κοτόπουλο μου αιμορραγεί ακόμα αλλά το θερμόμετρο μου λέει ότι είναι ψημένο;

+

Επειδή ο μυελός των οστών στα κόκαλα του κοτόπουλου μπορεί να απελευθερώσει αίμα κατά το μαγείρεμα. Εάν το κοτόπουλο έχει φτάσει τους 71°C τουλάχιστον για πέντε λεπτά ή περισσότερο, μαγειρεύεται με ασφάλεια.

Ποιες είναι οι κύριες θερμοκρασίες ασφάλειας τροφίμων;

+

Ο Οργανισμός Τροφίμων του Ηνωμένου Βασιλείου δημοσιεύει οδηγίες θερμοκρασίας για την αποθήκευση και το μαγείρεμα των τροφίμων. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το θερμόμετρο σας για να ελέγξετε τις θερμοκρασίες και να ελαχιστοποιήσετε τις τροφιμογενείς ασθένειες στην κουζίνα σας. Τα βακτήρια αναπτύσσονται μεταξύ 4,5°C και 60°C. Τα τρόφιμα δεν πρέπει να αποθηκεύονται μεταξύ αυτών των θερμοκρασιών για μεγάλα χρονικά διαστήματα. Κάποια υπολείμματα φαγητού πρέπει να ξαναζεσταθούν σε ελάχιστες θερμοκρασίες για να εξασφαλιστεί επαρκής «ποσοστός θανάτωσης» βακτηρίων ή παρασίτων.

Διατηρεί τα τρόφιμα ζεστά στους 63°C ή υψηλότερα
Διατηρεί το φαγητό κρύο κάτω από 8°C
Θερμοκρασία ψυγείου 4,5°C ή μικρότερη
Θερμοκρασία κατάψυξης 18°C ​​έως -23°C

Πώς να κάνετε ακριβή ένδειξη υγρών;

+

Ο καλύτερος τρόπος για να μετρήσετε με ακρίβεια το υγρό είναι να ανακατέψετε πρώτα το υγρό. Ακολουθήστε αυτό ανακατεύοντας τον αισθητήρα του θερμομέτρου στο υγρό, παρατηρώντας τη μεταβολή της θερμοκρασίας καθώς κινείται.Συχνές ερωτήσεις για τη θερμομέτρηση

Πώς μπορώ να ξέρω αν το φαγητό μου είναι τέλεια μαγειρεμένο;

-

Αυτό μπορεί να φαίνεται προφανές, αλλά ένα θερμόμετρο είναι απλώς ένα εργαλείο που σας δίνει πληροφορίες για τη θερμοκρασία του φαγητού που ετοιμάζετε. ΕΣΕΙΣ πρέπει να αποφασίσετε πότε να αυξήσετε ή να μειώσετε τη θερμότητα και πότε θα γίνουν τα πράγματα με βάση τις πληροφορίες που παρέχονται από το θερμόμετρο. Στις περισσότερες περιπτώσεις, αναζητάτε την υψηλότερη θερμοκρασία που επιτυγχάνεται στο πιο παχύ μέρος του φαγητού για να μετρήσετε εάν το φαγητό είναι μαγειρεμένο.

Πού πρέπει να τοποθετήσω το ακροφύσιο για να δω αν έχει ψηθεί;

+

Όταν δοκιμάζετε το κρέας σας για ψητό, το πιο κρύο μέρος θα είναι το κέντρο του πιο παχύ. Με μεγαλύτερα φαγητά, μπορείτε να κάνετε γρήγορες μετρήσεις με το θερμόμετρο σας σε πολλά σημεία για να ελέγξετε ότι ολόκληρη η μερίδα έχει ψηθεί. Αν κρυώσετε ένα φαγητό, το κέντρο του παχύτερου τμήματος θα είναι το τελευταίο που θα κρυώσει.

Λάβετε υπόψη ότι διαφορετικοί τύποι θερμομέτρων έχουν αισθητήρες διαφορετικού μεγέθους. Ένα θερμόμετρο καντράν μπορεί να έχει έναν αισθητήρα μήκους έως και μια ίντσας και η μέτρησή σας θα είναι ο μέσος όρος της θερμοκρασίας όλων των διαφορετικών υλικών που αγγίζουν αυτόν τον αισθητήρα. Τα περισσότερα ψηφιακά θερμόμετρα έχουν μικρούς αισθητήρες στο άκρο. Φτάστε μέσα στο φαγητό που ελέγχετε με τον αισθητήρα και τοποθετήστε την άκρη του καθετήρα στο σημείο που θέλετε να μετρήσετε.

Τι προφυλάξεις πρέπει να παίρνω όταν ψήνω στη σχάρα με θερμόμετρο;

+

Ποτέ μην αφήνετε ένα θερμόμετρο μέσα σε φούρνο, γκριλ, καπνιστή ή φούρνο μικροκυμάτων κατά το μαγείρεμα, εκτός εάν έχει σχεδιαστεί ειδικά για αυτόν τον σκοπό. Μην αφήνετε το θερμόμετρο σας πάνω στην κουκούλα του γκριλ ή κοντά σε ανοιχτή φλόγα. Ορισμένοι ανιχνευτές έχουν σχεδιαστεί για να αφήνονται μέσα σε φούρνο ή γκριλ, αλλά το ίδιο το περίβλημα του θερμομέτρου (όπου φυλάσσονται τα ηλεκτρονικά) πρέπει γενικά να διατηρείται δροσερό και να μην πλησιάζει τη θερμότητα μόνο για μικρά χρονικά διαστήματα. Όταν ελέγχετε τις θερμοκρασίες πάνω από μια σχάρα ή φωτιά, προσέξτε να μην ζεσταθεί πολύ το σώμα του θερμομέτρου.

Πόσο συχνά πρέπει να βαθμονομώ το θερμόμετρο μου;

+

Η λέξη "βαθμονόμηση" θεωρείται συχνά ότι σημαίνει την πραγματοποίηση κάποιου είδους προσαρμογής σε ένα θερμόμετρο για τη βελτίωση της ακρίβειάς του. Αν και ορισμένες φορές είναι απαραίτητες οι ρυθμίσεις, η «βαθμονόμηση» ενός θερμομέτρου σημαίνει απλώς ότι ελέγχεται η ακρίβειά του σε σχέση με ένα επαληθεύσιμο πρότυπο. Εάν το θερμόμετρο πληροί τις προδιαγραφές ακρίβειας που δηλώνονται από τον κατασκευαστή ή τον οργανισμό ποιοτικού ελέγχου, δεν πρέπει να γίνουν προσαρμογές.

Όσον αφορά τη συνιστώμενη συχνότητα, το εύρος είναι πολύ μεγάλο. Τα μηχανικά θερμόμετρα όπως τα θερμόμετρα επιλογέα πρέπει να βαθμονομούνται πολύ τακτικά, ακόμη και καθημερινά, ενώ τα ψηφιακά θερμόμετρα συχνά βαθμονομούνται μόνο μία φορά το χρόνο. Ελέγξτε τη σύσταση που παρατίθεται για τον τύπο και το μοντέλο του θερμομέτρου σας ή επικοινωνήστε με το κατάλληλο τμήμα υγείας ή την υπηρεσία ποιοτικού ελέγχου που έχει εξουσία για τη λειτουργία σας.

Γιατί το θερμόμετρο μου δεν ρυθμίζει την τελική θερμοκρασία στα τρόφιμα;

+

Κυρίως επειδή η θερμοκρασία του φαγητού αλλάζει συνεχώς κατά το μαγείρεμα και το ψηφιακό σας θερμόμετρο είναι αρκετά ακριβές για να το δει. Τα θερμόμετρα θα «κλειδώσουν» σε μια δεδομένη ένδειξη μόνο εάν έχουν μια λειτουργία «κρατήματος» σχεδιασμένη για αυτόν τον σκοπό.

Τι είναι η βαθμολογία IP;

+

Ένα πρόσθετο χαρακτηριστικό κοινό για τα ηλεκτρονικά θερμόμετρα, ειδικά τα ηλεκτρονικά θερμόμετρα μαγειρέματος, είναι η αδιάβροχη βαθμολογία.

Η Διεθνής Ηλεκτροτεχνική Επιτροπή (IEC) δημιούργησε ένα πρότυπο για την αξιολόγηση των οργάνων με βάση την ικανότητά τους να προστατεύουν τα ηλεκτρονικά τους στοιχεία από τη διάβρωση από το νερό ή τη σκόνη. Ο κωδικός Διεθνούς Αξιολόγησης Προστασίας (ή κωδικός IP) αποτελείται από τα γράμματα "IP" ακολουθούμενα από δύο αριθμούς.

Ο πρώτος αριθμός σας λέει πόσο καλά προστατεύονται τα ηλεκτρονικά εξαρτήματα ενός οργάνου από την είσοδο στερεών (όπως σκόνη) και ο δεύτερος αριθμός σας λέει πόσο καλά αντέχουν στα υγρά. Δείτε τον πίνακα εδώ.

Εάν, για παράδειγμα, ένα θερμόμετρο είχε βαθμολογία IP65, αυτό θα σήμαινε ότι δοκιμάστηκε και βρέθηκε ότι προστατεύεται πλήρως από τη σκόνη καθώς και από πίδακες υγρού χαμηλής πίεσης από όλες τις πλευρές, αλλά ΔΕΝ προστατεύεται από νερό, βύθιση ή τυχαία πτώση σε σούπα .

Γιατί το θερμόμετρο μου δείχνει πάνω από 0°C (32°F) όταν τοποθετείται σε παγωμένο νερό;

+

Πιθανώς επειδή η θερμοκρασία είναι πάνω από το σημείο πάγου, εκτός και αν αφιερώσετε χρόνο για να δημιουργήσετε ένα λουτρό πάγου σωστά.

Εάν το θερμόμετρο βρίσκεται στην πραγματικότητα εκτός των δημοσιευμένων προδιαγραφών ακρίβειας, προσαρμόστε ανάλογα ή επικοινωνήστε με το σέρβις μετά την πώληση: info@thermometre.fr, 02 14 13 00 00.

Γιατί δεν μπορώ να ενεργοποιήσω το θερμόμετρο μου;

+

Ελέγξτε τη θήκη μπαταριών. Πολλά θερμόμετρα έχουν ένα μικρό μεταλλικό κλιπ που συγκρατεί τις μπαταρίες στη θέση τους. Ακόμα κι αν οι μπαταρίες είναι στη θέση τους, αν δεν βρίσκονται κάτω από αυτό το μικρό κλιπ, το θερμόμετρο δεν θα ανάψει. Εάν το κλιπ είναι στη θέση του και το θερμόμετρο εξακολουθεί να μην ανάβει, επικοινωνήστε με την εξυπηρέτηση μετά την πώληση για συμβουλές (info@thermometre.fr, 02 14 13 00 00).

Το νέο μου θερμόμετρο δείχνει διαφορετική ένδειξη από το παλιό μου, γιατί;

+

Πιθανότατα, επειδή το παλιό σας θερμόμετρο δεν είναι τόσο ακριβές όσο το νέο σας ψηφιακό θερμόμετρο. Δοκιμάστε και τα δύο θερμόμετρα σε ένα σωστά προετοιμασμένο λουτρό πάγου για να ελέγξετε και να προσαρμόσετε ανάλογα ή επικοινωνήστε με το σέρβις μετά την πώληση: info@thermometre.fr, 02 14 13 00 00.

Πόσο συχνά πρέπει να καθαρίζω το θερμόμετρο μου;

+

Θα πρέπει να σκουπίζετε τον αισθητήρα με μαντηλάκια καθαρισμού ή σαπούνι κάθε φορά που έρχεται σε επαφή με ωμό κρέας και θα πρέπει να σκουπίζετε ολόκληρο το περίβλημα του θερμομέτρου μετά από κάθε χρήση, προσέχοντας να μην βραχεί. Ποτέ μην τοποθετείτε τη θήκη του ψηφιακού θερμομέτρου σας κοντά σε νερό, εκτός εάν έχει βαθμολογία IP 66 ή μεγαλύτερη. ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ - Το IPA και άλλοι διαλύτες ενδέχεται να καταστρέψουν το περίβλημα και την οθόνη αυτού του οργάνου.

Θα επηρεάσει η ατμοσφαιρική πίεση την ένδειξη της θερμοκρασίας του νερού που βράζει;

+

Το σημείο βρασμού του νερού εξαρτάται άμεσα από την (ατμοσφαιρική) πίεση. Αυτή είναι μια φυσική ιδιότητα. Το νερό βράζει στους 100°C ΜΟΝΟ εάν είναι καθαρό (απιονισμένο) και υπό ατμοσφαιρική πίεση 1013,25 hPa.

Έτσι, σε μεγάλο υψόμετρο ή σε κακές καιρικές συνθήκες ή χαμηλή πίεση, μπορεί να νομίζετε ότι το όργανο δείχνει λάθος θερμοκρασία.

Για παράδειγμα, σε χαμηλή ατμοσφαιρική πίεση στα 990 hPa, το νερό βράζει στους 99,3°C και σε υψηλότερη ατμοσφαιρική πίεση στα 1040 hPa, το νερό βράζει στους 100,7°C.Συνήθεις ερωτήσεις υπούθρων

Γιατί να χρησιμοποιήσετε ένα υπέρυθρο θερμόμετρο;

-

Τα υπέρυθρα θερμόμετρα είναι πολύ γρήγορα, δίνοντας συνήθως μια ένδειξη σε κλάσματα δευτερολέπτου, τον χρόνο που χρειάζεται για να ολοκληρώσει ο επεξεργαστής του θερμομέτρου τους υπολογισμούς του.

Η ταχύτητά τους και η σχετική ευκολία χρήσης τους έχουν κάνει τα υπέρυθρα θερμόμετρα ανεκτίμητα εργαλεία δημόσιας ασφάλειας στη βιομηχανία υπηρεσιών τροφίμων, την κατασκευή, το HVAC, την άσφαλτο και το σκυρόδεμα, τα εργαστήρια και αμέτρητες άλλες βιομηχανικές εφαρμογές.

Τα υπέρυθρα θερμόμετρα είναι ιδανικά για τη λήψη μετρήσεων θερμοκρασίας επιφάνειας εξ αποστάσεως. Παρέχουν σχετικά ακριβείς θερμοκρασίες χωρίς να χρειάζεται να αγγίξετε ποτέ το αντικείμενο που μετράτε.

Αυτό μπορεί να είναι χρήσιμο όταν δεν είναι πρακτικό να εισαγάγετε έναν ανιχνευτή στο αντικείμενο που μετράται ή εάν η επιφάνεια είναι απλώς απρόσιτη και ένας ανιχνευτής επιφάνειας δεν θα κάνει τη δουλειά. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα υπέρυθρο θερμόμετρο για να μετρήσετε αντικείμενα:

 • Εύθραυστο (κυκλώματα υπολογιστών)
 • Επικίνδυνο (γρανάζι, λιωμένο μέταλλο)
 • Αδιαπέραστο (κατεψυγμένα τρόφιμα)
 • Επιρρεπής σε μόλυνση (τροφές, αλατούχο διάλυμα)
 • Κίνηση (μεταφορικός ιμάντας, ζωντανοί οργανισμοί)
 • Εκτός εμβέλειας (αγωγοί κλιματισμού, τύμπανα)

Τι είδη λέιζερ χρησιμοποιούνται σε προϊόντα υπέρυθρης ακτινοβολίας;

+

Όλα τα υπέρυθρα θερμόμετρα, εξοπλισμένα με δείκτες λέιζερ, συμμορφώνονται με το BS EN 60825-1: 2014: - Ασφάλεια προϊόντων λέιζερ:

Μέρος 1. Απαιτήσεις ταξινόμησης και εξοπλισμού: - Κλάση 2. Η βάση αυτού του εναρμονισμένου προτύπου της ΕΕ είναι ότι το λέιζερ πρέπει να είναι αρκετά ισχυρό ώστε να αναβοσβήνει, αλλά όχι αρκετά ισχυρό για να βλάψει τον ιστό.

Αυτό αποτρέπει τη βλάβη στο μάτι, εκτός εάν κάποιος κοιτάζει επίτηδες το φως του λέιζερ για πολλή ώρα, προκαλώντας τραυματισμό. Δηλαδή, για τα καταναλωτικά προϊόντα λέιζερ γενικά, υπάρχει η απαίτηση ότι, όταν χρησιμοποιούνται τεχνικά μέσα (δηλ. τεχνικοί έλεγχοι), τα λέιζερ δεν πρέπει να προκαλούν βλάβη στα μάτια ή το δέρμα υπό κανονικές και ευλόγως προβλέψιμες συνθήκες χρήσης, συμπεριλαμβανομένων των στιγμιαίων, τυχαία ή ακούσια έκθεση.

Επιπλέον, κανένα λέιζερ δεν πρέπει να εκτοξεύεται στα μάτια κανενός. αυτό μπορεί να είναι πολύ ενοχλητικό και να οδηγήσει σε σοβαρό περιστατικό. Συνιστούμε ανεπιφύλακτα τη χρήση του λέιζερ μόνο για τη στόχευση της μετρούμενης περιοχής, υποδεικνύοντας την οπτική αναλογία του οργάνου.

Πώς ενεργοποιείτε το λέιζερ σε ένα υπέρυθρο θερμόμετρο;

+

Αυτό θα εξαρτηθεί από το μοντέλο ή τον τύπο του υπέρυθρου θερμομέτρου σας. Διαβάστε το εγχειρίδιο χρήσης που συνόδευε το υπέρυθρο θερμόμετρο σας για να μάθετε περισσότερα σχετικά με το πλήρες φάσμα των δυνατοτήτων που προσφέρει και τον τρόπο χρήσης τους.

Πώς καθαρίζετε ένα υπέρυθρο θερμόμετρο;

+

Για ακρίβεια, ένα υπέρυθρο θερμόμετρο θα πρέπει να είναι απαλλαγμένο από βρωμιά, σκόνη, υγρασία, ομίχλη, καπνό και υπολείμματα. Αφιερώνετε πάντα χρόνο για να καθαρίζετε το θερμόμετρο υπερύθρων μετά την έκθεση σε βρώμικο, σκονισμένο, καπνό ή υγρό περιβάλλον. Θα πρέπει επίσης να προγραμματίζετε τακτικό καθαρισμό περίπου κάθε έξι μήνες. Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δίνεται για να διατηρείται ο υπέρυθρος φακός ή το διάφραγμα καθαρό και απαλλαγμένο από υπολείμματα.

Για να καθαρίσετε το υπέρυθρο θερμόμετρο:

1. Χρησιμοποιήστε ένα μαλακό πανί ή βαμβακερή μπατονέτα με νερό ή ιατρικό οινόπνευμα.
2. Σκουπίστε προσεκτικά πρώτα τον φακό και μετά το σώμα του θερμομέτρου.
3. Αφήστε τον φακό να στεγνώσει εντελώς πριν χρησιμοποιήσετε το θερμόμετρο.
4. Μην βυθίζετε ποτέ κανένα μέρος του θερμομέτρου σε νερό.

Μπορώ να βαθμονομήσω το υπέρυθρο θερμόμετρο μου;

+

Τα υπέρυθρα θερμόμετρα μπορούν να βαθμονομηθούν για ακρίβεια, όπως και άλλα θερμόμετρα.

Σε εργαστήρια βαθμονόμησης όπως το πιστοποιημένο εργαστήριο βαθμονόμησης UKAS στο εργοστάσιό μας Worthing, οι τεχνικοί μας χρησιμοποιούν βιομηχανικά μαύρα σώματα για τη βαθμονόμηση των υπέρυθρων θερμομέτρων. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί τους μέσω email στο info@thermometre.fr.

Ωστόσο, εάν δεν διατίθενται ούτε βιομηχανικό μαύρο σώμα ούτε κύπελλο σύγκρισης, μπορείτε να εκτελέσετε μια γρήγορη βαθμονόμηση χρησιμοποιώντας ένα κατάλληλα προετοιμασμένο λουτρό πάγου.

Σε τι χρησιμεύουν τα υπέρυθρα θερμόμετρα στον κλάδο της εστίασης;

+

Τα τροφιμογενή βακτήρια συνήθως προσγειώνονται πρώτα στην επιφάνεια των τροφίμων. Τα υπέρυθρα θερμόμετρα μπορούν επομένως να είναι χρήσιμα για τον επιτόπιο έλεγχο των θερμοκρασιών αποθήκευσης τροφίμων σε πιάτα, χώρους σερβιρίσματος, μπουφέδες και δίσκους θέρμανσης.

Αλλά τα υπέρυθρα θερμόμετρα μετρούν μόνο τις επιφανειακές θερμοκρασίες και επομένως δεν είναι πολύ αποτελεσματικά στη μέτρηση του πόσο καλά μαγειρεύονται τα τρόφιμα. Χρησιμοποιήστε παραδοσιακά θερμόμετρα ανιχνευτή για αυτό. Οι κρίσιμες θερμοκρασίες για την ασφάλεια των τροφίμων, όπως 5°C και 60°C, θα πρέπει πάντα να ελέγχονται με έναν εσωτερικό καθετήρα.

Ευτυχώς, υπάρχουν τρία υπέρυθρα θερμόμετρα ιδανικά για αυτό. Ο RayTemp 8 Και RayTemp 38 έρχονται με αφαιρούμενους αισθητήρες τύπου Κ, ενώ το θερμόμετρο Thermapen IR διαθέτει ενσωματωμένο αναδιπλούμενο αισθητήρα για να επιτρέπει τη λήψη εσωτερικών μετρήσεων θερμοκρασίας.

Μπορώ να ελέγξω εάν το φαγητό έχει μαγειρευτεί σωστά με ένα υπέρυθρο θερμόμετρο;

+

Τα υπέρυθρα θερμόμετρα μετρούν μόνο τις επιφανειακές θερμοκρασίες, επομένως δεν είναι πολύ αποτελεσματικά στον έλεγχο του εάν το φαγητό έχει μαγειρευτεί σωστά. Χρησιμοποιήστε παραδοσιακά θερμόμετρα ανιχνευτή για αυτό.

Εάν χρησιμοποιείτε ένα υπέρυθρο θερμόμετρο με υγρά όπως σούπες και σάλτσες, φροντίστε να ανακατεύετε έντονα πριν κάνετε μια μέτρηση για να προσεγγίσετε καλύτερα την εσωτερική θερμοκρασία του υγρού. Έχετε υπόψη σας ότι ο ατμός, ακόμη και όταν ένα υγρό δεν βράζει, μπορεί να συμπυκνωθεί στο θερμόμετρο σας και να επηρεάσει την ακρίβεια των μετρήσεών σας.

Μπορώ να ελέγξω τις θερμοκρασίες ψησίματος με ένα υπέρυθρο θερμόμετρο;

+

Η στόχευση ενός υπέρυθρου θερμομέτρου σε μια πορώδη επιφάνεια όπως μια σχάρα ή μια σχάρα θα λαμβάνει υπόψη τη θερμοκρασία επιφάνειας όλων των επιφανειών που είναι ορατές μέσα από τις οπές στη σχάρα ή τη σχάρα κατά τον υπολογισμό μιας τελικής θερμοκρασίας για την ανάγνωση.

Για να μετρήσετε με ακρίβεια τη θερμοκρασία μιας πορώδους ψησταριάς ή γκριλ, τοποθετήστε μια συμπαγή επιφάνεια, όπως μια σιδερένια πλάκα ή τηγάνι στη σχάρα, αφήστε τη να φτάσει σε θερμοκρασία και μετρήστε το πιάτο ή το τηγάνι. Στη συνέχεια ψεκάστε λίγο μαγειρικό λάδι στο πιάτο ή το τηγάνι για να εξασφαλίσετε καλή εκπομπή.

Τι μπαταρίες πρέπει να χρησιμοποιήσω για υπέρυθρα θερμόμετρα;

+

Η γκάμα των υπέρυθρων θερμομέτρων μας απαιτεί διαφορετικές μπαταρίες και έχουν διαφορετική διάρκεια ζωής.

Παρακάτω είναι μια λίστα για το καθένα:

1. Υπέρυθρο θερμόμετρο Mini RayTemp - Τύπος μπαταρίας: αλκαλική PP3 9 volt. Διάρκεια μπαταρίας: 80 ώρες συνεχούς χρήσης.

2. Θερμόμετρο Poche IR – Τύπος μπαταρίας: 2 x 1,5 volt AAA. Διάρκεια μπαταρίας: 20 ώρες συνεχούς χρήσης.

3. Υπέρυθρο θερμόμετρο υψηλής ακρίβειας RayTemp 2 - Τύπος μπαταρίας: 3 x 1,5 volt AAA. Διάρκεια μπαταρίας: 5000 ώρες συνεχούς χρήσης. Υπέρυθρο θερμόμετρο RayTemp 2 Plus με αυτόματη περιστρεφόμενη οθόνη 360° – Τύπος μπαταρίας: 3 x 1,5 volt AAA. Διάρκεια μπαταρίας: 5.000 ώρες συνεχόμενες.

5. Υπέρυθρο θερμόμετρο μπλε RayTemp – Τύπος μπαταρίας: 3 x 1,5 volt AAA. Διάρκεια μπαταρίας: 3000 ώρες.

6. Θερμόμετρο IR RayTemp HSE – Τύπος μπαταρίας: 3 x 1,5 volt AAA. Διάρκεια μπαταρίας: 100 ώρες με οπίσθιο φωτισμό, 300 ώρες χωρίς οπίσθιο φωτισμό.

7. Υπέρυθρο θερμόμετρο RayTemp 3 – Τύπος μπαταρίας: 2 x 1,5 volt AAA. Διάρκεια μπαταρίας: 140 ώρες συνεχούς χρήσης.

8. Υπέρυθρο θερμόμετρο RayTemp 8 με πρίζα θερμοστοιχείο τύπου K, RayTemp 38 υπέρυθρο θερμόμετρο και κιτ υπέρυθρων θερμομέτρων – Τύπος μπαταρίας: 2 x AAA αλκαλική. Διάρκεια μπαταρίας: 180 ώρες συνεχούς χρήσης.

9. Υπέρυθρο θερμόμετρο Thermapen IR και Thermapen IR με αισθητήρα αέρα – Τύπος μπαταρίας: 2 CR2032 κουμπιά λιθίου 3 volt – Διάρκεια ζωής μπαταρίας: 1000 ώρες συνεχούς χρήσης.

10. Θερμόμετρο μετώπου χωρίς επαφή – Τύπος μπαταρίας: 2 x AAA αλκαλική (περιλαμβάνεται). Διάρκεια ζωής μπαταρίας: 3000 ώρες (αυτόματο κλείσιμο μετά από 60 δευτερόλεπτα).

Τι σημαίνουν το μέγεθος του σημείου, η αναλογία σημείου και η αναλογία απόστασης προς στόχο;

+

Το «μέγεθος σημείου» κάθε μέτρησης ελέγχεται από δύο μεταβλητές:

1. Η «αναλογία απόστασης/στόχου» ή «αναλογίας σημείου» του υπέρυθρου θερμομέτρου σας.
2. Η απόσταση μεταξύ του υπέρυθρου θερμομέτρου σας και του στόχου.

Συνήθως εμφανίζεται στο ίδιο το θερμόμετρο, η "αναλογία απόστασης προς στόχο" (DTR) ή "αναλογία σημείου" σας λέει τη διάμετρο του "κύκλου" της επιφάνειας που θα μετρήσει ένα υπέρυθρο θερμόμετρο σε μια δεδομένη απόσταση.

Για παράδειγμα, ένα υπέρυθρο θερμόμετρο με αναλογία 12:1 θα μετρήσει τη θερμοκρασία ενός επιφανειακού κύκλου διαμέτρου 1" σε απόσταση 12", ενός επιφανειακού κύκλου διαμέτρου 2" σε απόσταση 24" και ούτω καθεξής.

Τι είναι η εκπομπή;

+

Η «εκπομπή» είναι ένα μέτρο της σχετικής ικανότητας ενός υλικού να εκπέμπει ακτινοβολούμενη ενέργεια. Μετριέται σε μια κλίμακα από λίγο πάνω από το 0,00 έως λίγο κάτω από το 1,00.

Η εκπομπή εξαρτάται από παράγοντες όπως η θερμοκρασία, η γωνία εκπομπής και το μήκος κύματος. Γενικά, όσο πιο κοντά είναι η ικανότητα εκπομπής ενός υλικού στο 1,00, τόσο πιο πιθανό είναι το υλικό να απορροφά την ανακλώμενη ή την υπέρυθρη ενέργεια του περιβάλλοντος και να εκπέμπει μόνο τη δική του υπέρυθρη ακτινοβολία. Τα περισσότερα οργανικά υλικά, συμπεριλαμβανομένων των φυτικών και ζωικών υποπροϊόντων, έχουν βαθμολογία εκπομπής 0,95.

Ελέγξτε το υπέρυθρο θερμόμετρο σας για να δείτε αν έχει ρυθμιζόμενες ρυθμίσεις εκπομπής.

Τι να κάνετε όταν η εκπομπή είναι χαμηλή;

+

Χρησιμοποιήστε ένα έμπλαστρο για να λάβετε μια ακριβή μέτρηση. Ένας άλλος τρόπος για να λάβετε μια ακριβή μέτρηση θερμοκρασίας σε ένα υλικό low-e είναι να το καλύψετε με ένα αντικείμενο υψηλής e-e και να το αφήσετε να φτάσει σε θερμοκρασία.

Για παράδειγμα, ένα γυαλισμένο μεταλλικό τηγάνι μπορεί να επικαλυφθεί με ένα λεπτό στρώμα μαγειρέματος με βαθμολογία εκπομπής 0,95. Βεβαιωθείτε ότι έχετε αφήσει χρόνο για να φτάσει η θερμοκρασία του λαδιού μαγειρέματος πριν λάβετε τη μέτρησή σας. Αλλά μόλις βρίσκονται στην ίδια θερμοκρασία, το υψηλό-εκπληκτικό λάδι μαγειρέματος διευκολύνει τον έλεγχο της θερμοκρασίας του τηγανιού.

Η θερμοκρασία άλλων μετάλλων μπορεί να μετρηθεί με μεγαλύτερη ακρίβεια ψεκάζοντας ένα σημείο επίπεδης μαύρης μπογιάς ή εφαρμόζοντας μερικά κομμάτια μαύρης ηλεκτρικής ταινίας και αφήνοντάς το να φτάσει σε θερμοκρασία - και τα δύο έχουν βαθμολογία εκπομπής 0,95. Ωστόσο, όταν χρησιμοποιείτε αυτήν τη μέθοδο, προσέξτε ώστε το οπτικό πεδίο της μέτρησής σας να μην εκτείνεται πέρα ​​από το μαυρισμένο σημείο, διαφορετικά η μέτρησή σας θα παραμορφωθεί από το γύρω μέταλλο.

Αυτός είναι επίσης ένας πολύ καλός τρόπος για να πάρετε μια ένδειξη σε μια μη οργανική επιφάνεια με ένα υπέρυθρο θερμόμετρο σταθερής εκπομπής.

Τι είναι σταθερή εκπομπή σε ένα υπέρυθρο θερμόμετρο;

+

Η σταθερή εκπομπή είναι μια ρύθμιση σε ορισμένα υπέρυθρα θερμόμετρα, συνήθως 0,95 ή 0,97, που επιχειρεί να απλοποιήσει τη λειτουργία τους, ενώ τα αφήνει κατάλληλα για τις περισσότερες επιφάνειες υλικού, συμπεριλαμβανομένων σχεδόν όλων των τροφίμων. Άλλα υπέρυθρα θερμόμετρα διαθέτουν ρυθμιζόμενες ρυθμίσεις εκπομπής, επιτρέποντάς σας να προετοιμάζετε με μεγαλύτερη ακρίβεια τα υπέρυθρα θερμόμετρά σας για τον τύπο της επιφάνειας που μετράται, ειδικά όταν μετράτε μη οργανικές επιφάνειες.

Σταθερά υπέρυθρα θερμόμετρα εκπομπής:

Υπέρυθρα θερμόμετρα με ρυθμιζόμενη εκπομπή:

Παίρνω περίεργα αποτελέσματα σε γυαλιστερά μέταλλα, γιατί;

+

Τα πολύ γυαλισμένα μέταλλα έχουν γενικά πολύ χαμηλές τιμές εκπομπής επειδή τείνουν να αντανακλούν πολλή υπέρυθρη ενέργεια του περιβάλλοντος και να εκπέμπουν τα δικά τους ηλεκτρομαγνητικά κύματα λιγότερο αποτελεσματικά. Εάν στρέψετε ένα υπέρυθρο θερμόμετρο σταθερής εκπομπής σε ένα δοχείο από ανοξείδωτο χάλυβα γεμάτο με βραστό νερό, μπορεί να έχετε μια ένδειξη πιο κοντά στους 100°F (38°C) από τους 212°F (100°C). Στην πραγματικότητα, το γυαλιστερό μέταλλο αντανακλά την περιβαλλοντική ακτινοβολία του δωματίου καλύτερα από ό,τι εκπέμπει τη δική του υπέρυθρη ακτινοβολία.

Ορισμένα υπέρυθρα θερμόμετρα έχουν σταθερές ρυθμίσεις εκπομπής (συνήθως 0,95 ή 0,97) για να απλοποιήσουν τη λειτουργία τους, ενώ τα αφήνουν κατάλληλα για τις περισσότερες επιφάνειες υλικών, συμπεριλαμβανομένων σχεδόν οποιωνδήποτε τροφίμων.

Άλλα υπέρυθρα θερμόμετρα έχουν ρυθμιζόμενες ρυθμίσεις εκπομπής, επιτρέποντάς σας να προετοιμάσετε με μεγαλύτερη ακρίβεια το θερμόμετρο σας για τον τύπο της επιφάνειας που μετράται, ειδικά όταν μετράτε μη οργανικές επιφάνειες.

Μπορούν τα υπέρυθρα θερμόμετρα να λειτουργήσουν μέσω γυαλιού ή διαφανούς πλαστικού;

+

Ένα υπέρυθρο θερμόμετρο ΔΕΝ μετράει τη θερμοκρασία με ακρίβεια μέσω γυαλιού, υγρών ή άλλων διαφανών επιφανειών, ακόμα κι αν το ορατό φως (όπως ένα λέιζερ) περνά μέσα από αυτές. Εάν στρέψετε ένα υπέρυθρο θερμόμετρο σε ένα θέμα μέσω ενός κλειστού παραθύρου, θα μετρήσετε τη θερμοκρασία της επιφάνειας του ίδιου του παραθύρου και όχι του αντικειμένου στο οποίο στοχεύετε.

Μπορεί ένα υπέρυθρο θερμόμετρο να μετρήσει τη θερμοκρασία του νερού;

+

Οχι. Όπως και στην παραπάνω απάντηση και για τους ίδιους λόγους, ένα υπέρυθρο θερμόμετρο θα μετρήσει μόνο την επιφανειακή θερμοκρασία του νερού, όχι τη θερμοκρασία του αντικειμένου.

Πώς να χρησιμοποιήσετε ένα υπέρυθρο θερμόμετρο με υγρά;

+

Εάν χρησιμοποιείτε ένα υπέρυθρο θερμόμετρο με υγρά όπως σούπες και σάλτσες, τραβήξτε μια κουτάλα γεμάτη υγρό από τον πάτο του τηγανιού πριν κάνετε μια μέτρηση για να προσεγγίσετε καλύτερα την εσωτερική θερμοκρασία. Για να μετρήσετε ημιστερεά υλικά όπως γέμιση, καλαμπόκι ή πουρέ πατάτας, τοποθετήστε ένα κουτάλι στο κέντρο του υλικού, τραβώντας το προς τα πίσω για να δημιουργήσετε ένα κενό και στρέψτε το υπέρυθρο θερμόμετρο σας στο κενό .

Πώς να χρησιμοποιήσετε υπέρυθρα θερμόμετρα σε ψυγείο ή καταψύκτη;

+

Τα θερμόμετρα υπέρυθρης ακτινοβολίας που χρησιμοποιούνται για τη μέτρηση της θερμοκρασίας μέσα σε ένα ψυγείο ή καταψύκτη γενικά πρέπει να φυλάσσονται μέσα στο ψυγείο ή τον καταψύκτη, ώστε να είναι έτοιμα να αρχίσουν να λαμβάνουν μετρήσεις όταν τα χρειάζεστε. Για να μετρήσετε το περιεχόμενο των κατεψυγμένων παλετών, φροντίστε να ανοίξετε την παλέτα, να αφαιρέσετε τουλάχιστον ένα κουτί και να στρέψετε το θερμόμετρο σας προς την κορυφή ενός από τα κεντρικά κουτιά για να βεβαιωθείτε ότι η ένδειξη σας αντανακλά τη θερμοκρασία του παγωμένου υλικού μέσα στην παλέτα και όχι μόνο οι επιφάνειες που εκτίθενται σε θερμότερο αέρα.Συχνές ερωτήσεις Thermapen

Τι ξεχωρίζει το Thermapen από άλλα θερμόμετρα τροφίμων;

-

Το Thermapen είναι το πιο γρήγορο, ακριβές και πιο ευαίσθητο θερμόμετρο στην αγορά. Τα προϊόντα μας είναι χειροποίητα στα εργοστάσιά μας στο Worthing του West Sussex. Κάθε Thermapen συνοδεύεται από πιστοποιητικό βαθμονόμησης, το οποίο πιστοποιεί ότι έχει βαθμονομηθεί χειροκίνητα σε εργαστήριο έναντι ενός θερμόμετρου ακριβείας και έχει βρεθεί ότι είναι ακριβές στους 0°C (σημείο πάγου) και στους 100° C (σημείο βρασμού).

Αυτό το πιστοποιητικό βαθμονόμησης είναι ανιχνεύσιμο, μέσω διεθνών συμφωνιών, σε όλα τα κύρια εθνικά πρότυπα, συμπεριλαμβανομένων των UKAS και NIST.

  Τι κάνει το Thermapen τόσο γρήγορο σε σύγκριση με άλλα θερμόμετρα;

  +

  Η απίστευτη ταχύτητα των θερμομέτρων Thermapen είναι το αποτέλεσμα εξοπλισμού υψηλής ποιότητας και αυστηρών διαδικασιών κατασκευής. Συν το νήμα του θερμοστοιχείο είναι πιο κοντά στη βάση του καθετήρα, τόσο πιο γρήγορη είναι η απόκριση. Περνάμε τα καλώδια με το χέρι και μετά εκτελούμε δοκιμές ταχύτητας για να επαληθεύσουμε ότι πληρούν τις προδιαγραφές τους. Τυχόν ανιχνευτές που βρίσκονται εκτός εμβέλειας πρέπει να επαναληφθούν πλήρως.

  Θα λειτουργήσει το Thermapen μου με επαγωγική κουζίνα;

  +

  Τα περισσότερα από τα ψηφιακά θερμόμετρά μας θα επηρεαστούν από την ηλεκτρομαγνητική δύναμη (EMF) που δημιουργείται από την εστία και έχουν πραγματοποιηθεί διάφορες μελέτες σχετικά με τους εγγενείς κινδύνους για τον άνθρωπο κοντά σε ενεργές επιφάνειες.

  Οι κατασκευαστές συνιστούν να μην χρησιμοποιείτε μεταλλικά κουτάλια. Ανησυχούμε ότι οποιοδήποτε μέταλλο υπάρχει σε έναν σχεδιασμό ανιχνευτή θα επηρεαστεί και ως εκ τούτου θα προκαλέσει σφάλματα.
  Σε αυτό το σημείο συνιστούμε να καταγράψετε τα αποτελέσματα θερμαίνοντας τα σκεύη, αφαιρώντας τα από την επίδραση της εστίας και πραγματοποιώντας γρήγορα μια δοκιμαστική μέτρηση. Κατανοούμε ότι η γρήγορη ψύξη θα μειώσει τα αποτελέσματα της θερμοκρασίας, προτείνουμε επίσης ένα υπέρυθρο θερμόμετρο όπως το IR-Pocket Thermometer (814-060) που έχει ρυθμιζόμενη εκπομπή ή ίσως έναν αισθητήρα με μόνωση ορυκτών.

  Πώς καθαρίζω το σώμα μου Thermapen;

  +

  Αν και τα Thermapen ONE & Professional είναι αδιάβροχα και μπορούν να επιβιώσουν σε βραχυπρόθεσμη βύθιση, δεν μπορούν να τοποθετηθούν στο πλυντήριο πιάτων. Ο ασφαλέστερος και πιο υγιεινός τρόπος για να καθαρίσετε το σώμα Thermapen σας είναι με μαντηλάκια αντιβακτηριακούς παράγοντες ή ένα σπρέι καθαρισμού.

  Τι πρέπει να κάνω εάν η ένδειξη θερμοκρασίας παρουσιάζει διακυμάνσεις;

  +

  Η θερμοκρασία του φαγητού είναι πολύ δυναμική, ειδικά κατά το μαγείρεμα, και το Thermapen είναι αρκετά γρήγορο και ακριβές ώστε να δείχνει μικροσκοπικές αλλαγές θερμοκρασίας καθώς συμβαίνουν.

  Η άκρη του ανιχνευτή του Thermapen μπορεί να ωθηθεί μέσα από τα τρόφιμα, βοηθώντας σας να βρείτε το πιο κρύο μέρος του κέντρου και μπορεί να δείξει διαφορές θερμοκρασίας από μέρος σε μέρος (διαφορετικά μέρη μιας ολόκληρης γαλοπούλας μπορεί να καθυστερήσουν έως και 11°C).

  Αν και το Thermapen μπορεί να πάρει μερικά δευτερόλεπτα για να μεταβεί από τη θερμοκρασία δωματίου (θερμοκρασία δωματίου) στη θερμοκρασία ενός τροφίμου ή υγρού, όταν το μικροθερμοστοιχείο του έχει ρυθμίσει την τρέχουσα θερμοκρασία, είναι πολύ γρήγορο να ανιχνεύσει και να εμφανίσει αλλαγές (το Η οθόνη ενημερώνεται κάθε μισό δευτερόλεπτο).

  Μερικές φορές οι άνθρωποι πιστεύουν ότι τα θερμόμετρα μαγειρέματος πρέπει να είναι σαν μια ζυγαριά ή ένα γρήγορο πιστόλι και να κλειδώνουν στη θερμοκρασία μόλις εντοπιστεί, αλλά να είστε σίγουροι, εάν αλλάξουν οι αριθμοί στο Thermapen, αλλάζει η θερμοκρασία του φαγητού!

  Φυσικά, αυτές οι μικρές αλλαγές μπορούν να κρυφτούν αλλάζοντας την ανάλυση οθόνης του Thermapen από δέκατα σε ακέραιους αριθμούς.

  Πώς μπορώ να προσαρμόσω τις ρυθμίσεις του Thermapen;

  +

  Μπορείτε να προσαρμόσετε το Thermapen αλλάζοντας τις προεπιλεγμένες εργοστασιακές ρυθμίσεις, όπως:

  Αλλάξτε τις μονάδες οθόνης από °C σε °F,
  αλλάξτε την ανάλυση της οθόνης από 0,1° σε 1° και απενεργοποιήστε τη λειτουργία αυτόματης απενεργοποίησης.

  Τι μπαταρία πρέπει να χρησιμοποιήσω για το Thermapen μου;

  +

  Προσφέρουμε μια σειρά από Thermapens και μερικά απαιτούν διαφορετικές μπαταρίες και έχουν διαφορετική διάρκεια ζωής. Παρακάτω είναι μια λίστα για το καθένα:

  1. Επαγγελματικό Θερμόμετρο Thermapen – Τύπος μπαταρίας: 1,5 Volt AAA. Διάρκεια μπαταρίας: 3.000 ώρες.

  2. Thermapen Surface, Thermapen Air, Thermapen Classic, Thermapen Classic με ισχυρό αισθητήρα, θερμόμετρο Thermapen Sous Vide και αισθητήρας Thermapen Burger - Τύπος μπαταρίας: 2 κουμπιά λιθίου CR2032 3 volt. Διάρκεια μπαταρίας: 1.500 ώρες.

  3. Θερμόμετρο Thermapen Sous Vide και αναφορά Thermapen – Τύπος μπαταρίας: 2 μπαταρίες κουμπιού λιθίου 3 volt CR2032. Διάρκεια μπαταρίας: 1000 ώρες συνεχούς χρήσης.

  4. Thermapen ONE- Τύπος μπαταρίας: 1,5 volt AAA. Διάρκεια ζωής μπαταρίας: 2000 ώρες (χωρίς οπίσθιο φωτισμό), 100 ώρες οπίσθιο φωτισμό ανά ώρα

  5. Ασύρματο θερμόμετρο Thermapen Blue – Τύπος μπαταρίας: 1,5 Volt AAA. Διάρκεια μπαταρίας: 1.000 ώρες.

  Πώς μπορώ να αλλάξω την μπαταρία στο Thermapen One μου;

  +
  • Thermapen ONE – 1 x AAA

  Ένα σύμβολο χαμηλής μπαταρίας θα εμφανιστεί όταν πρέπει να αντικατασταθεί η μπαταρία. Σε αυτές τις συνθήκες, ο οπίσθιος φωτισμός ρυθμίζεται σε χαμηλό επίπεδο για εξοικονόμηση ενέργειας της μπαταρίας. Το όργανο συνεχίζει να μετράει με ακρίβεια, αλλά συνιστούμε να αλλάξετε την μπαταρία το συντομότερο δυνατό.

  Για να αντικαταστήσετε την μπαταρία, χαλαρώστε τη βίδα του καλύμματος της μπαταρίας χρησιμοποιώντας ένα κατσαβίδι Pozi (PZ1) για να αφαιρέσετε το κάλυμμα της μπαταρίας. Αντικαταστήστε το με μία μπαταρία AAA, προσέχοντας την πολικότητα. Σφίξτε τη βίδα του καλύμματος της μπαταρίας έως ότου το κάλυμμα της μπαταρίας εφαρμόζει καλά πάνω από τη φλάντζα. Μην σφίγγετε υπερβολικά.

  Εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα με την αντικατάσταση των μπαταριών, απλώς επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της ηλεκτρονικής μας φόρμας επικοινωνίας και ένα μέλος της ειδικής ομάδας μας θα επικοινωνήσει μαζί σας για να σας βοηθήσει.

  Πώς μπορώ να αλλάξω την μπαταρία στο Thermapen Classic μου;

  +
  • Thermapen Classic – μπουτόν 2 πασσάλων ή λιθίου CR2032 3 βολτ

  Ένα σύμβολο μπαταρίας υποδεικνύει ότι οι μπαταρίες θα πρέπει να αντικατασταθούν. Το όργανο συνεχίζει να μετράει με ακρίβεια, αλλά συνιστούμε να αλλάξετε τις μπαταρίες το συντομότερο δυνατό.

  Για να αντικαταστήσετε τις μπαταρίες, αφαιρέστε το κάλυμμα της μπαταρίας χρησιμοποιώντας ένα κέρμα. Αφαιρέστε τις μπαταρίες τραβώντας το κλιπ συγκράτησης της μπαταρίας κρατώντας τη συσκευή ανάποδα. Αντικαταστήστε και τις δύο μπαταρίες, με τη θετική πλευρά προς τα πάνω, τοποθετήστε το κάλυμμα.

  Εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα με την αντικατάσταση των μπαταριών, απλώς επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της ηλεκτρονικής μας φόρμας επικοινωνίας και ένα μέλος της ειδικής ομάδας μας θα επικοινωνήσει μαζί σας για να σας βοηθήσει.

  Έχω δει φθηνότερα θερμόμετρα, γιατί να πληρώσω περισσότερα για ένα Thermapen;

  +

  Τα φθηνότερα θερμόμετρα περιορίζονται από την τεχνολογία που χρησιμοποιούν. Αυτά μπορούν να παραχθούν μαζικά για μόλις πένες έως μερικές λίβρες. Από την άλλη πλευρά, το Thermapen συναρμολογείται και δοκιμάζεται στο χέρι στο Ηνωμένο Βασίλειο και χρησιμοποιεί επαγγελματικό σχεδιασμό κυκλώματος θερμοστοιχείου. Αυτός ο σχεδιασμός και η ποιότητα κοστίζει περισσότερο η κατασκευή από τα φθηνότερα θερμόμετρα χαμηλότερης απόδοσης.  Συχνές ερωτήσεις για τον αισθητήρα θερμομέτρου

  Πώς να αποφύγετε την καταστροφή του αισθητήρα σας;

  -
  • Χρησιμοποιήστε τον αισθητήρα μόνο για υγρά και ημιστερεά τρόφιμα.
  • Μην «μαχαιρώνετε» το φαγητό, η προσεκτική εισαγωγή θα διεισδύσει στα περισσότερα τρόφιμα.
  • Μην σηκώνετε βαριά τρόφιμα με την άκρη του καθετήρα.
  • Μην χτυπάτε τα οστά με την άκρη του καθετήρα.
  • Μη χρησιμοποιείτε τον καθετήρα ως λαβή πάγου.
  • Ο άξονας και το άκρο του ανιχνευτή δεν πρέπει να είναι λυγισμένα.
  • Για κατεψυγμένα τρόφιμα, τοποθετήστε το άκρο του ανιχνευτή ανάμεσα σε δύο κατεψυγμένες συσκευασίες ή χρησιμοποιήστε ένα τρυπάνι για να ανοίξετε μια τρύπα στο φαγητό πριν τοποθετήσετε το άκρο του ανιχνευτή στην τρύπα.
  • Μην δημιουργείτε τρύπα με την άκρη του καθετήρα.
  • Μην χρησιμοποιείτε τον καθετήρα για να ανυψώσετε ή να τρυπήσετε αντικείμενα μη φαγητού.
  • Μην εκθέτετε το άκρο του αισθητήρα σε φλόγες ή θερμοκρασίες που υπερβαίνουν το όριο θερμοκρασίας του ανιχνευτή.
  • Μην εκθέτετε τη λαβή σε υψηλές θερμοκρασίες.
  • Μην τυλίγετε το καλώδιο πολύ σφιχτά γύρω από τη λαβή.
  • Αποφύγετε την υπερβολική θερμότητα που θα μπορούσε να λιώσει το καλώδιο.
  • Αποφύγετε την υπερβολική τάση, πτύχωση ή τέντωμα του καλωδίου.
  • Μην σηκώνετε το όργανο από τον αισθητήρα ή το καλώδιο.
  • Διατηρείτε τη φίσα του αισθητήρα και το όργανο καθαρά και στεγνά.
  • Όταν συνδέετε τον αισθητήρα στη συσκευή, αποφύγετε να λυγίζετε τις ακίδες.
  • Μην βυθίζετε τη λαβή του ανιχνευτή σε υγρό (εκτός από αδιάβροχους ανιχνευτές).
  • Οι ζημιές δεν καλύπτονται από την εγγύηση του αισθητήρα.

   Πώς να καθαρίσετε τον αισθητήρα;

   +

   Χρήση μαντηλάκια ανιχνευτή για να καθαρίσετε τον καθετήρα μετά από κάθε μέτρηση τροφίμων για να αποφύγετε τη διασταυρούμενη μόλυνση, σκουπίζοντας τόσο τη λαβή όσο και το καλώδιο.
   Μπορούν να χρησιμοποιηθούν και άλλα ασφαλή για τρόφιμα διαλύματα καθαρισμού χαρτοπετσέτες αντί για μαντηλάκια ανιχνευτή.

   Πώς να έχετε ακριβή αποτελέσματα;

   +

   Η θερμοκρασία του φαγητού είναι πολύ δυναμική, ειδικά κατά το μαγείρεμα. Για ζεστά φαγητά, βρείτε το πιο κρύο μέρος του φαγητού τοποθετώντας την άκρη του αισθητήρα στο πιο παχύ μέρος του φαγητού. Για κρύα φαγητά, βρείτε το πιο ζεστό μέρος του φαγητού. Για τις πιο ακριβείς μετρήσεις, αποφύγετε τα πλαϊνά οποιουδήποτε δοχείου.

   Μερικές φορές οι άνθρωποι πιστεύουν ότι τα θερμόμετρα μαγειρέματος πρέπει να είναι σαν ζυγαριά ή πιστόλι ταχύτητας και να κλειδώνουν στη θερμοκρασία μόλις εντοπιστεί, αλλά να είστε σίγουροι ότι αν αλλάξουν οι αριθμοί, η θερμοκρασία του φαγητού αλλάζει πάντα.

   Πώς να αποφύγετε τη ζημιά;

   +

   Οι αισθητήρες θερμοκρασίας είναι συσκευές μέτρησης ακριβείας. Στο άκρο του καθετήρα υπάρχει ένας ηλεκτρονικός αισθητήρας που συνδέεται με καλώδια που περνούν μέσα από τον σωλήνα ανιχνευτή. Με την κατάλληλη φροντίδα, αυτός ο καθετήρας θα διαρκέσει πολύ και θα παρέχει ακριβείς μετρήσεις.

   • Μην «μαχαιρώνετε» το φαγητό, η προσεκτική εισαγωγή θα διεισδύσει στα περισσότερα τρόφιμα.
   • Αποφύγετε να χτυπάτε τα οστά με την άκρη του καθετήρα
   • Ο άξονας και το άκρο του ανιχνευτή δεν πρέπει να είναι λυγισμένα
   • Μην σηκώνετε βαριά τρόφιμα με την άκρη του καθετήρα.
   • Μη χρησιμοποιείτε τον καθετήρα ως λαβή πάγου
   • Για κατεψυγμένα τρόφιμα, τοποθετήστε το άκρο του ανιχνευτή ανάμεσα σε δύο κατεψυγμένες συσκευασίες ή χρησιμοποιήστε ένα τρυπάνι για να ανοίξετε μια τρύπα στο φαγητό πριν τοποθετήσετε το άκρο του ανιχνευτή στην τρύπα. Μην δημιουργείτε τρύπα με την άκρη του καθετήρα
   • Μην χρησιμοποιείτε τον καθετήρα για να ανυψώσετε ή να τρυπήσετε αντικείμενα μη φαγητού.
   • Μην εκθέτετε το άκρο του αισθητήρα σε φλόγες ή θερμοκρασίες που υπερβαίνουν το όριο θερμοκρασίας του ανιχνευτή.
   • Μην εκθέτετε τη λαβή σε υψηλές θερμοκρασίες
   • Μην τυλίγετε το καλώδιο πολύ σφιχτά γύρω από τη λαβή.
   • Αποφύγετε την υπερβολική θερμότητα που θα μπορούσε να λιώσει το καλώδιο.
   • Αποφύγετε την υπερβολική τάση, πτύχωση ή τέντωμα του καλωδίου.
   • Μην σηκώνετε το όργανο από τον αισθητήρα ή το καλώδιο.
   • Διατηρείτε τη φίσα του αισθητήρα και το όργανο καθαρά και στεγνά.
   • Όταν συνδέετε τον αισθητήρα στη συσκευή, αποφύγετε να λυγίζετε τις ακίδες.
   • Μην βυθίζετε τη λαβή του ανιχνευτή σε υγρό (εκτός από αδιάβροχους ανιχνευτές).
   • Οι ζημιές δεν καλύπτονται από την εγγύηση του αισθητήρα


   Συχνές ερωτήσεις καταγραφικού δεδομένων

   Πού μπορώ να βρω το πιο πρόσφατο λογισμικό για το καταγραφικό μου;

   -

   Κάθε καταγραφέας δεδομένων συνοδεύεται από το δικό του λογισμικό. Μπορείτε να κάνετε λήψη του λογισμικού όταν επισκέπτεστε τη σελίδα του άρθρου του προϊόντος.

    Γιατί ο σταθμός βάσης RF Logger φαίνεται να απενεργοποιείται μετά από μερικές ημέρες;

    +

    Αυτό μπορεί να οφείλεται στη δυνατότητα των Windows, USB Selective Suspend, η οποία ενεργοποιεί και απενεργοποιεί τη θύρα USB του σταθμού βάσης.

    1. Ανοίξτε τις ρυθμίσεις τροφοδοσίας του υπολογιστή σας.

    2. Κάντε κλικ στην «αλλαγή ρυθμίσεων σχεδίου».

    3. Επιλέξτε "Αλλαγή σύνθετων ρυθμίσεων ενέργειας".

    Το καταγραφικό μου διατίθεται χωρίς έντυπο εγχειρίδιο χρήσης, γιατί;

    +

    Το Thermometre.fr νοιάζεται για το περιβάλλον. Επομένως, όλα τα συστήματα εγγραφής μας δεν συνοδεύονται από έντυπο αντίγραφο του εγχειριδίου χρήσης, το οποίο σπαταλά πόρους, αλλά περιλαμβάνεται στο CD εγκατάστασης λογισμικού που παρέχεται με το καταγραφικό δεδομένων σας. Μπορείτε επίσης να το κατεβάσετε απευθείας από τις μεμονωμένες σελίδες προϊόντων αυτού του ιστότοπου, μεταβαίνοντας στην κατάλληλη σελίδα καταγραφικού και, στη συνέχεια, κάνοντας κλικ στην καρτέλα Λήψη.

    Πώς μπορώ να κάνω διάκριση μεταξύ πολλών καταγραφών στα δεδομένα μου;

    +

    Μία από τις βασικές ρυθμίσεις για τις συσκευές εγγραφής σας είναι να δώσετε σε κάθε μονάδα ένα όνομα για να τη διαφοροποιήσετε από άλλες μονάδες στο ίδιο δίκτυο. Οι περισσότεροι άνθρωποι χρησιμοποιούν είτε έναν αριθμό, μια τοποθεσία ή έναν τύπο υλικού που μετράται για να ονομάσουν τους καταγραφείς τους (δηλαδή "logger1", "upper_freezer" ή "raw_fish").

    Πώς μπορώ να κατεβάσω δεδομένα από το καταγραφικό μου στον υπολογιστή μου;

    +

    Ορισμένα από τα καταγραφικά δεδομένων μας διαθέτουν ενσωματωμένες υποδοχές καλωδίων ή ασύρματη δυνατότητα που μπορούν να συνδεθούν απευθείας στον υπολογιστή σας, ενώ άλλα απαιτούν την αγορά ξεχωριστής βάσης δεδομένων ή βάσης σύνδεσης που συνδέεται απευθείας στον υπολογιστή σας μέσω της θύρας USB.

    Το καταγραφικό μου δεν λειτουργεί, γιατί;

    +

    Το πιο συνηθισμένο πρόβλημα κατά την έναρξη λειτουργίας της συσκευής εγγραφής είναι η φόρτωση των σωστών προγραμμάτων οδήγησης. Αυτό μπορεί συνήθως να ελεγχθεί ελέγχοντας τη Διαχείριση Συσκευών Συστήματος στον υπολογιστή σας.

    Ένα άλλο κοινό πρόβλημα είναι η αποτυχία εγκατάστασης του απαιτούμενου λογισμικού και η καταχώριση κάθε μονάδας εγγραφής πριν από την εγκατάσταση. Εάν χρειάζεστε βοήθεια, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε με την εξυπηρέτηση μετά την πώληση: info@thermometre.fr, 02 14 13 00 00.

    Απαιτείται διαμόρφωση του καταγραφικού μου πριν από τη χρήση;

    +

    Ναί. Ορισμένα από τα καταγραφικά δεδομένων μας διαθέτουν προκαθορισμένες προεπιλεγμένες ρυθμίσεις και είναι έτοιμα για χρήση, αλλά άλλα θα λειτουργούν μόνο αφού διαμορφωθούν επιλέγοντας ρυθμίσεις απευθείας στη μονάδα εγγραφής ή χρησιμοποιώντας έναν οδηγό που ελέγχεται από υπολογιστή και καταγράφοντας καθεμία από αυτές. μονάδα με λογισμικό ελέγχου. Ακόμη και οι μονάδες με προκαθορισμένες προεπιλεγμένες τιμές θα πρέπει να προσαρμόζονται στις ιδιαίτερες ανάγκες σας (υψηλοί και χαμηλοί συναγερμοί, συχνότητα μετρήσεων κ.λπ.) πριν από τη χρήση.    Συχνές ερωτήσεις για μετρητές πίεσης

    Τι είναι το μανόμετρο;

    -

    Το μανόμετρο, που ονομάζεται επίσης μανόμετρο ή μανόμετρο, είναι μια φορητή συσκευή που μετρά την πίεση ενός αερίου ή υγρού σε ένα σύστημα.

    Μπορείτε να αγοράσετε αναλογικούς ή ψηφιακούς μετρητές πίεσης, αν και συχνά προτιμώνται οι ψηφιακές επιλογές λόγω της ευελιξίας, της αξιοπιστίας και της μεγάλης γκάμα μονάδων τους. Οι μετρητές πίεσης συχνά μετρούν την απόλυτη, μετρητή ή διαφορική πίεση ή συνδυασμό των τριών.

     Σε τι χρησιμεύει το μανόμετρο;

     +

     Οι μετρητές πίεσης χρησιμοποιούνται συχνότερα από επαγγελματίες HVAC αερίου για τον εντοπισμό προβλημάτων όπως διαρροές στους σωλήνες του συστήματος θέρμανσης. Μερικές συγκεκριμένες εφαρμογές περιλαμβάνουν:

     • Μέτρηση ρεύµατος καπνού
     • Πίεση αερίου σε θερμάστρες
     • Αγωγοί κλιματισμού
     • Παρακολούθηση διαφορικής πίεσης φίλτρου
     • Μέτρηση ταχύτητας με σωλήνα Pitot.

     Πώς να χρησιμοποιήσετε ένα μανόμετρο;

     +

     Τα ψηφιακά πιεσόμετρα λειτουργούν γενικά συνδέοντας τη συσκευή στο σύστημα που μετράτε χρησιμοποιώντας έναν εύκαμπτο σωλήνα. Απλώς προγραμματίστε τη συσκευή να εμφανίζει ενδείξεις στην επιθυμητή μονάδα, συνδέστε τον εύκαμπτο σωλήνα και εκτελέστε την απαιτούμενη δοκιμή. Η οθόνη του μετρητή πίεσης θα εμφανίσει την πίεση στην επιλεγμένη μονάδα.

     Ποια είναι η διαφορά μεταξύ απόλυτης, μετρητή και διαφορικής πίεσης;

     +

     Είναι σημαντικό όταν λαμβάνετε μετρήσεις πίεσης να είναι σαφές ποια μέτρηση πρέπει να χρησιμοποιήσετε: απόλυτη, σχετική ή διαφορική. Το καθένα είναι κατάλληλο για διαφορετικές εφαρμογές.

     Απόλυτη πίεση

     Τα δοχεία που δεν περιέχουν μόρια, καμία ύλη, καμία ατμοσφαιρική πίεση, όπως το κενό, έχουν μηδενική πίεση. Η απόλυτη πίεση είναι όταν η πίεση μετριέται σε μια κλίμακα που χρησιμοποιεί αυτό το μηδέν ως σημείο αναφοράς.

     Οι μετρήσεις απόλυτης πίεσης είναι ιδανικές για εφαρμογές όπου δεν επηρεάζονται από αλλαγές στην ατμοσφαιρική πίεση, όπως πλήρως σφραγισμένα, μη εύκαμπτα δοχεία.

     Μανομετρική πίεση

     Η πίεση του μετρητή χρησιμοποιεί την τρέχουσα ατμοσφαιρική πίεση ως σημείο αναφοράς αντί για το μηδέν. Μια ένδειξη πίεσης μετρητή είναι μια ένδειξη απόλυτης πίεσης μείον την ατμοσφαιρική πίεση του χώρου/δοχείου που μετράτε.

     Οι ενδείξεις πίεσης του μετρητή είναι ιδανικές για εφαρμογές που επηρεάζονται από αλλαγές στην ατμοσφαιρική πίεση, όπως ένα ανοιχτό δοχείο.

     Διαφορική πίεση

     Η διαφορική πίεση χρησιμοποιείται όταν η ανάγνωση και οι τιμές αναφοράς είναι μεταβλητές. Υπολογίζεται αφαιρώντας τη μία από αυτές τις τιμές από την άλλη. Για παράδειγμα, εάν μετράτε τη ροή αερίου κατά μήκος ενός αγωγού και η πίεση είναι 20 psi στο ένα άκρο και 50 psi στο άλλο, η διαφορική πίεση είναι 30 psi.

     Οι μετρήσεις διαφορικής πίεσης είναι ιδανικές για εφαρμογές όπου οι χρήστες πρέπει να γνωρίζουν τη διαφορά πίεσης μεταξύ δύο τοποθεσιών.     Συχνές ερωτήσεις για το όργανο pH

     Πού μπορούν να χρησιμοποιηθούν τα pHμετρα;

     -

     Οι μετρητές pH μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε πολλούς τομείς, για παράδειγμα:

     • Παραγωγή φαγητού
     • Ποιότητα νερού
     • Μεταποιητική βιομηχανία
     • Εργαστήρια
     • Ιχθυοκαλλιέργεια
     • Ενυδρεία
     • Γεωργία

      Πώς λειτουργούν τα pHμετρα;

      +

      Οι μετρητές pH λειτουργούν μετρώντας μικροσκοπικά σωματίδια, που ονομάζονται ιόντα, με δύο γυάλινα ηλεκτρόδια, το ένα από τα οποία έχει μια διαπερατή διασταύρωση. Αυτή η διαπερατή ένωση επιτρέπει να περάσει μια μικρή ποσότητα διαλύματος γέλης για να ολοκληρώσει μια υγρή γέφυρα. Εάν αυτή η διασταύρωση στεγνώσει, η υγρή γέφυρα δεν μπορεί να σχηματιστεί και το όργανο δεν θα λειτουργήσει με ακρίβεια. Επομένως, σε αντίθεση με τα περισσότερα όργανα, τα γυάλινα ηλεκτρόδια πρέπει να διατηρούνται υγρά με υγρό αποθήκευσης, έτσι ώστε η διασταύρωση να μην φράσσεται.

      Το pHόμετρο έχει περιορισμένη διάρκεια ζωής λόγω της σταδιακής γήρανσης του αισθητήρα και θα διαρκέσει μόνο περίπου 360 μετρήσεις (ή ένα χρόνο για μία ανάγνωση την ημέρα).

      Πώς να διατηρήσετε ένα όργανο pH;

      +

      Εάν δεν φροντίζετε το pH μετρητή σας, ενδέχεται να προκύψουν λανθασμένες μετρήσεις των επιπέδων pH. Τουλάχιστον, θα πρέπει πάντα να πλένετε το ηλεκτρόδιο pH (το τμήμα μέτρησης του οργάνου) με καθαρό νερό. Μην αγγίζετε το ηλεκτρόδιο pH εκτός εάν χρησιμοποιείτε χαρτομάντιλο ή υγρό πανί για καθαρισμό και μόνο με εξαιρετική προσοχή.

      Όταν δεν χρησιμοποιείται, βεβαιωθείτε ότι το ηλεκτρόδιο του μετρητή pH διατηρείται υγρό σε διάλυμα αποθήκευσης ή διάλυμα pH 4. Εάν ο αισθητήρας στεγνώσει εντελώς, η απόδοση του οργάνου θα επηρεαστεί και η εγγύησή του θα ακυρωθεί.

      Εάν ένα ηλεκτρόδιο έχει στεγνώσει ή καθυστερήσει να ανταποκριθεί, μπορεί να αναζωογονηθεί εμβαπτίζοντάς το όλη τη νύχτα σε διάλυμα αποθήκευσης. Μετά το μούλιασμα όλη τη νύχτα, ξεπλύνετε το ηλεκτρόδιο και στη συνέχεια μουλιάστε το σε ένα ρυθμιστικό διάλυμα 4 pH πριν ξεπλύνετε το ηλεκτρόδιο για τελευταία φορά. Το ηλεκτρόδιο θα πρέπει στη συνέχεια να είναι έτοιμο για χρήση.

      Πόσο συχνά πρέπει να βαθμονομώ τον ελεγκτή pH ή τη συσκευή μου;

      +

      Ανάλογα με την επιδιωκόμενη ακρίβεια, μία φορά την ημέρα εάν απαιτούνται πολλές μετρήσεις κατά τη διάρκεια της ημέρας. ή τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα εάν χρησιμοποιείτε 2 ή 3 φορές την εβδομάδα.

      Τι χρειάζομαι για να βαθμονομήσω το όργανο pH μου;

      +

      Για να διασφαλίσετε ακριβείς μετρήσεις, είναι απαραίτητο να βαθμονομείτε τακτικά τα pH μετρητές. Για αυτό, θα χρειαστείτε διαλύματα ρυθμιστικού pH. Αυτά τα τυπικά, φθηνά διαλύματα καθιστούν δυνατή την επαλήθευση της σωστής ένδειξης του pH.

      Εάν αυτό δεν συμβαίνει, αυτό μπορεί εύκολα να διορθωθεί ακολουθώντας τη διαδικασία για το συγκεκριμένο όργανο. Γενικά, τα ηλεκτρόδια pH έχουν περιορισμένη διάρκεια ζωής, η οποία εξαρτάται από τη συχνότητα χρήσης.

      Γιατί ο ελεγκτής pH ή ο μετρητής χρειάζεται λίγο χρόνο για να πάρει μια σταθερή ένδειξη;

      +

      Το ηλεκτρόδιο ήταν στεγνό ή κακώς ρυθμισμένο. Η διασταύρωση αναφοράς μπορεί να είναι μπλοκαρισμένη. Λύση: Μουλιάστε το ηλεκτρόδιο για 1 ώρα σε νερό βρύσης πριν από τη χρήση.

      Πόσο διαρκεί ένα pH tester;

      +

      Όλα τα ηλεκτρόδια από γυαλί pH θα γεράσουν με το χρόνο και τη θερμοκρασία. Τα περισσότερα γυάλινα ηλεκτρόδια έχουν διάρκεια ζωής περίπου 1 έτος. Διάρκεια ζωής περίπου 3 έως 6 μήνες για συχνή/συνεχή χρήση.

      Ποια άλλα προβλήματα σχετίζονται με τη μέτρηση του pH;

      +

      Η θερμοκρασία είναι σημαντική γιατί επηρεάζονται οι ιδιότητες του υγρού. Επομένως, κατά τη βαθμονόμηση πρέπει να διατηρείται μια σωστή θερμοκρασία 25°C για τα ρυθμιστικά διαλύματα. Ωστόσο, μια διόρθωση των τιμών μπορεί να πραγματοποιηθεί εάν η θερμοκρασία του διαλύματος είναι γνωστή, σε σύγκριση με τον παρακάτω πίνακα. Οι διαφορετικές θερμοκρασίες των δειγμάτων δοκιμής θα δώσουν ασυνεπή αποτελέσματα.

      Γιατί ο ελεγκτής pH ή ο μετρητής δείχνει 1 ή δείχνει ασταθή ένδειξη όταν είναι ενεργοποιημένος;

      +

      Όταν το ηλεκτρόδιο διατηρείται στον αέρα και δεν βυθίζεται ή σε επαφή με μια λύση, θα εμφανίσει ασταθείς αναγνώσεις. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η αναφορά και το ηλεκτρόδιο γυαλιού βρίσκονται σε στενή επαφή, οπότε τα ηλεκτρονικά δεν μπορούν να εμφανίσουν μια σταθερή ανάγνωση. Βουτήξτε το ηλεκτρόδιο σε οποιοδήποτε διάλυμα και θα εμφανιστεί μια ένδειξη.

      Υποβάλετε ένα σχόλιο

      Έχετε υπόψη ότι τα σχόλια χρειάζεται να λάβουν έγκριση προτού δημοσιευτούν.