Πληροφορίες και συμβουλές για τον κλάδο

5 λεπτά ανάγνωση
image «ΜΑΓ
Μερίδιο
Informations et conseils sur l'industrie

Προετοιμασία για μια επιθεώρηση υγειονομικής αξιολόγησης προτύπων τροφίμων

Το σύστημα αξιολόγησης υγιεινής του Οργανισμός Προτύπων Τροφίμων έχει πλέον υιοθετηθεί από τις περισσότερες τοπικές αρχές. Αυτό αυξάνει την ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με την αξιολόγηση της υγιεινής σας. Με Πάνω από 300.000 επιχειρήσεις εστίασης παρουσιάζουν τη βαθμολογία τους για την υγιεινή των τροφίμων στις εγκαταστάσεις τους, υπάρχει αυξημένη πιθανότητα ότι μια υγειονομική επιθεώρηση θα μπορούσε να δημιουργήσει ή να χαλάσει το μέλλον της επιχείρησής σας. Έτσι, ενώ μπορεί να είναι δελεαστικό να παραβλέψουμε μερικές μικρές παραβιάσεις υγείας με την ελπίδα ότι οι επιθεωρητές δεν θα εμφανιστούν σήμερα, η καλύτερη πρακτική είναι να αντιμετωπίζετε κάθε μέρα σαν την ημέρα που θα παρουσιάσει ένας επιθεωρητής. Ο ιδανικός τρόπος προετοιμασίας για μια επιθεώρηση είναι να πραγματοποιήστε μια συνήθη αυτοεπιθεώρηση κάθε εβδομάδα.

3 τρόποι για να ξεκινήσετε τώρα:

Να έχετε τα σωστά εργαλεία

+

Να έχετε και να χρησιμοποιείτε τα ίδια εργαλεία με τον πρώην επιθεωρητή. Μερικά κοινά εργαλεία που φέρουν οι επιθεωρητές περιλαμβάνουν φακό, πρόχειρο, μαντηλάκια με οινόπνευμα, ταινίες χημικών δοκιμών, φόρμες επιθεώρησης και θερμόμετρο κρέατος. (Στην περίπτωση της βιομηχανικής κατασκευής, αυτή η λίστα μπορεί να είναι μεγαλύτερη.) Δημιουργήστε το δικό σας κιτ επιθεώρησης και χρησιμοποιήστε το.

Όλα στο κιτ σας πρέπει να είναι οργανωμένα και σε λειτουργική κατάσταση. Όσον αφορά τα θερμόμετρα, είναι σημαντικό να τα διατηρείτε καθαρά, βαθμονομημένα και εύκολα προσβάσιμα. Σκουπίστε τους ανιχνευτές μετά από κάθε χρήση, διατηρήστε το περίβλημα καθαρό σκουπίζοντας τυχόν γράσο ή βρωμιά και βαθμονομήστε (αν χρειάζεται) μία φορά την εβδομάδα με παγόλουτρο.

Κουίζ εργαζομένων

+

Κατά τη διάρκεια μιας επιθεώρησης, οι υγειονομικοί υπάλληλοι κάνουν συχνά ερωτήσεις στους υπαλλήλους σχετικά με το έργο που εκτελούν αυτήν τη στιγμή. Στην περίπτωση του σεφ, οι επιθεωρητές θα ρωτήσουν για τις προτεινόμενες ελάχιστες εσωτερικές θερμοκρασίες. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει συνιστώμενες θερμοκρασίες για κοτόπουλο, ψάρι, βόειο κρέας και κιμά.

Κάντε ερωτήσεις σε οποιοδήποτε μέλος του προσωπικού σχετικά με τα καθήκοντα και την ασφάλεια καθ' όλη τη διάρκεια της εβδομάδας. Αυτό θα κρατήσει τη γνώση φρέσκια στο μυαλό τους και θα βοηθήσει να αξιολογήσουν εάν οι τεχνικές προπόνησής σας είναι αποτελεσματικές. Η παροχή προτεινόμενων διαγραμμάτων θερμοκρασίας είναι επίσης ένας πολύ καλός τρόπος για να διασφαλίσετε ότι το προσωπικό σας είναι έτοιμο να απαντήσει σε ερωτήσεις θερμοκρασίας.

Ελέγξτε τους φακέλους

+

Ένας καλός επιθεωρητής θα ζητήσει από τους υπαλλήλους να παράσχουν πληροφορίες σχετικά με την ασθένεια, το πλύσιμο των χεριών, την εκπαίδευση, τη θερμοκρασία και τα αρχεία HACCP για να διασφαλίσει ότι παρακολουθείτε σωστά τις πρακτικές ασφαλείας. Αφιερώνοντας χρόνο για να ελέγξετε μόνοι σας αυτά τα αρχεία, τα διατηρείτε σε τάξη και σε ετοιμότητα όταν φτάσει ο επιθεωρητής.

Η ύπαρξη άφθονων θερμομέτρων είναι ζωτικής σημασίας. Όταν έρθει η ώρα να καταγράψετε θερμοκρασίες, δεν θα θέλετε οι υπάλληλοί σας να προσπαθούν να βρουν μία. Είναι πάντα καλή ιδέα να έχετε τουλάχιστον 10 θερμόμετρα στη διάθεσή σας. Ένα σε κάθε μπουφάν του σεφ, μερικά για τον χώρο προετοιμασίας και ένα για να το κρατήσετε στο γραφείο. Όσο περισσότερα θερμόμετρα έχετε, τόσο καλύτερα θα είστε σε θέση να διασφαλίσετε ότι μετρώνται οι θερμοκρασίες.

Δεν υπάρχει κρυστάλλινη μπάλα που θα σας πει πότε θα εμφανιστεί ένας επιθεωρητής. Πρέπει να είσαι πάντα έτοιμος. Εάν δημιουργήσετε μια ατμόσφαιρα που ευνοεί την υγεία και την ασφάλεια, δεν υπάρχει αμφιβολία - όταν έρθει η ώρα - θα είστε έτοιμοι να πετύχετε και να λάβετε αυτή τη βαθμολογία 5 αστέρων για να δημοσιεύσετε στην πόρτα σας!

Χρωματική κωδικοποίηση για την ασφάλεια των τροφίμων

Η βιολογική μόλυνση είναι μακράν η πιο κοινή αιτία μόλυνσης των τροφίμων στην Ευρώπη, καθώς ευθύνεται για εκατομμύρια ασθένειες που σχετίζονται με τα τρόφιμα κάθε χρόνο. Η παρουσία επιβλαβών βακτηρίων, παρασίτων και ιών μπορεί να μετατρέψει ένα κατά τα άλλα νόστιμο γεύμα σε μια απειλητική για τη ζωή εμπειρία.

Μία από τις πιο κοινές μορφές μόλυνσης είναι η διασταυρούμενη μόλυνση, η μεταφορά επιβλαβών βακτηρίων από το ένα προϊόν διατροφής στο άλλο μέσω βρώμικων σκευών, συμπεριλαμβανομένων των σανίδων κοπής, των μαχαιριών και των θερμομέτρων. Δεδομένου ότι τα περισσότερα βακτήρια σκοτώνονται κατά τη διάρκεια της διαδικασίας μαγειρέματος, σε θερμοκρασίες άνω των 75°C, ο κίνδυνος διασταυρούμενης μόλυνσης είναι υψηλότερος όταν τα βακτήρια από τα τρόφιμα που πρέπει να μαγειρευτούν έρχονται σε επαφή με τρόφιμα που δεν μαγειρεύονται.

Η εξάλειψη της διασταυρούμενης μόλυνσης απαιτεί καλές συνήθειες ασφάλειας των τροφίμων, όπως το συχνό πλύσιμο των χεριών, των σκευών και των επιφανειών εργασίας. Πολλές επαγγελματικές κουζίνες χρησιμοποιούν επίσης εργαλεία με χρωματική κωδικοποίηση που χρησιμοποιούνται για διαφορετικά τρόφιμα, όπως ωμά πουλερικά ή φρέσκα λαχανικά, για να μειώσουν τον κίνδυνο διασταυρούμενης μόλυνσης.

Συμβουλές και συμβουλές

Αν και πολλά μαγειρικά σκεύη έχουν χρωματική κωδικοποίηση, η συντριπτική πλειοψηφία δεν είναι, συμπεριλαμβανομένων πολλών θερμομέτρων τροφίμων. Ωστόσο, έχουμε πολλά πολύχρωμα προϊόντα και κουβέρτες για να διαλέξετε, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που βρίσκονται στον χρωματικό πίνακα ασφάλειας τροφίμων και είναι ιδανικοί για αποτρέψτε το σχηματισμό βακτηρίων και έτσι αποφύγετε τη διασταυρούμενη μόλυνση.

Πώς να διατηρήσετε τον κωδικό χρώματος;

+

Σε πολυάσχολες κουζίνες, οι χρωματικοί κωδικοί μπορεί να ξεχαστούν εύκολα. Επομένως, είναι καλή ιδέα να δημοσιεύσετε ένα διάγραμμα τοίχου στο οποίο οι εργαζόμενοι μπορούν να ανατρέξουν γρήγορα ανά πάσα στιγμή. Πουλάμε εξοπλισμό διαθέσιμο σε χρώματα ασφαλή για τρόφιμα.

Επεξήγηση των χρωματικών κωδικών

+

Οι σαφείς χρωματικοί κωδικοί μπορούν να βοηθήσουν το προσωπικό να διατηρούν υψηλά πρότυπα ασφάλειας τροφίμων που θα κρατήσει τους πελάτες ασφαλείς και θα τους κάνει να επιστρέφουν για περισσότερα. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό σε έναν κλάδο όπου τα ποσοστά εναλλαγής προσωπικού είναι τόσο υψηλά. Ένα απλό σύστημα με χρωματική κωδικοποίηση επιτρέπει στους νέους προσλαμβάνοντες να συνδέονται γρήγορα με μια ομάδα χωρίς να χρειάζεται οι διευθυντές να ανησυχούν για συμβιβασμούς στην ασφάλεια των τροφίμων. Η χρωματική κωδικοποίηση της διαδικασίας προετοιμασίας του φαγητού θα βοηθήσει να γίνει το μαγείρεμα πιο αποτελεσματικό και ασφαλέστερο.

Το άσπρο  χρησιμοποιείται για αρτοσκευάσματα, όπως αρτοσκευάσματα, καθώς και για όλα τα γαλακτοκομικά προϊόντα. Σημειώστε ότι τα αυγά πρέπει να παρασκευάζονται ξεχωριστά για να αποφευχθεί κάθε κίνδυνος εξάπλωσης βακτηρίων σαλμονέλας.

Κίτρινος  είναι για όλα τα μαγειρευτά κρέατα. Σημειώστε ότι το μαγειρεμένο κρέας και το ωμό κρέας πρέπει πάντα να διαχωρίζονται. Τα μαγειρεμένα κρέατα πρέπει επίσης να φυλάσσονται πάντα πάνω από το ωμό κρέας στο ψυγείο.

Το πράσινο  χρησιμοποιείται για φρούτα και σαλάτες.

καφέ  πρέπει να χρησιμοποιείται κατά την προετοιμασία των λαχανικών.

Το κόκκινο  πρέπει να χρησιμοποιείται για ωμά κρέατα, όπως άψητες μπριζόλες. Είναι απαραίτητο όλες οι επιφάνειες να καθαρίζονται επιμελώς μετά την προετοιμασία των προϊόντων ωμού κρέατος.

Μπλε  χρησιμοποιείται για ωμά ψάρια. Είναι σημαντικό το ωμό ψάρι να διατηρείται μακριά από το ωμό κρέας, καθώς το ψάρι είναι ένα κοινό αλλεργιογόνο.

HACCP - Τι είναι και τι σημαίνει;

HACCP σημαίνει Ανάλυση κινδύνου και κρίσιμα σημεία ελέγχου. Χρησιμοποιείται για να περιγράψει έναν διεθνώς αναγνωρισμένο τρόπο διαχείρισης της ασφάλειας των τροφίμων και προστασίας των καταναλωτών. Πρόκειται για ένα απαίτηση της ευρωπαϊκής νομοθεσίας για την υγιεινή των τροφίμων που ισχύει για όλους τους υπεύθυνους επιχειρήσεων τροφίμων, εκτός από τους αγρότες και τους παραγωγούς.

Κανονισμός ΕΕ 852/2004 (άρθρο 5) απαιτεί από τις επιχειρήσεις τροφίμων να εφαρμόζουν και να διατηρούν διαδικασίες υγιεινής με βάση τις αρχές HACCP. Αυτή η νομοθεσία αντικατέστησε τους κανονισμούς για το κρέας (HACCP) του 2002.

Αρχές HACCP

Οι κανονισμοί HACCP αναγνωρίζονται διεθνώς ως το σύστημα επιλογής για τη διαχείριση της ασφάλειας των τροφίμων. Είναι μια προληπτική προσέγγιση για την ασφάλεια των τροφίμων που βασίζεται στις ακόλουθες επτά αρχές:

✔  Προσδιορίστε τους κινδύνους για πρόληψη, εξάλειψη ή μείωση

  Προσδιορίστε τα κρίσιμα σημεία ελέγχου (CCP) στα στάδια όπου γίνεται ο έλεγχος
     ουσιώδης
  Θέσπιση κρίσιμων ορίων σε επίπεδο CCP
  Καθιέρωση διαδικασιών παρακολούθησης CCP
  Καθορίστε τις διορθωτικές ενέργειες που πρέπει να ληφθούν εάν δεν υπάρχει κεντρικός αντισυμβαλλόμενος
     έλεγχος
  Καθιερώστε διαδικασίες για να επαληθεύσετε εάν οι παραπάνω διαδικασίες λειτουργούν
     αποτελεσματικά
  Δημιουργήστε αρχεία τεκμηρίωσης για να αποδείξετε την αποτελεσματική εφαρμογή του
     μετρήσεις παραπάνω

Κάντε το σχέδιό σας HACCP χωρίς χαρτί

Η ενσωμάτωση ενός νέου ψηφιακού συστήματος στην επιχείρησή σας μπορεί να φαίνεται δύσκολη και χρονοβόρα, αλλά στην πραγματικότητα είναι πολύ απλή. Αφού ρυθμίσετε, οι καθημερινοί σας έλεγχοι δεν θα μπορούσαν να είναι απλούστεροι.

Η ψηφιοποίηση των αρχείων θερμοκρασίας έχει πολλά πλεονεκτήματα:

  Εξοικονόμηση χρόνου και χρημάτων στη χειρωνακτική εργασία

  Προσθέτει μια χρονική σήμανση στις αναγνώσεις σας

  Αποτρέπει την παραποίηση ή την κακή γραφή των αρχείων

  Διατηρεί ένα πιο οργανωμένο και προσβάσιμο αρχείο δεδομένων

  Επιτρέπει γρήγορες διορθωτικές ενέργειες για την αποφυγή δαπανηρών ζημιών

Υπάρχουν τρεις διαφορετικοί τύποι θερμομέτρων που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να σαρώσετε τις θερμοκρασίες σας:

Θερμόμετρα Bluetooth

+

Τα θερμόμετρα Bluetooth συνδέονται με τη συσκευή σας μέσω συνδεσιμότητας Bluetooth. Απλώς μετρήστε τη θερμοκρασία σας και, Με το πάτημα ενός κουμπιού θα μεταδώσει την ανάγνωση στη συσκευή σας, όπου μπορείτε να το δείτε, να το αποθηκεύσετε και να το κατεβάσετε χρησιμοποιώντας το δικό μας ελεύθερο λογισμικό. Τα θερμόμετρα Bluetooth μας περιλαμβάνουν ανιχνευτές τροφίμων, συσκευές υπερύθρων και ένα θερμόμετρο πιάτων για την καταγραφή των θερμοκρασιών καθαρισμού των πιάτων.

USB Data Logger

+

Καταγραφείς δεδομένων λαμβάνουν αυτόματα μετρήσεις σε προγραμματισμένα χρονικά διαστήματαμικρό. Οι ενδείξεις αποθηκεύονται στο όργανο και στη συνέχεια μπορούν να μεταφερθούν στον υπολογιστή σας χρησιμοποιώντας μια υποδοχή USB. Αυτά χρησιμοποιούνται συχνότερα για μετρήσεις περιβάλλοντος, όπως θερμοκρασίες ψυγείου/καταψύκτη και θερμοκρασία ή υγρασία περιβάλλοντος. Αλλά αυτοί μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για την παρακολούθηση της εσωτερικής θερμοκρασίας των ευπαθών προϊόντων για μια χρονική περίοδο, για παράδειγμα κατά τη μεταφορά. Μόλις συνδεθείτε στον υπολογιστή σας, τα δεδομένα μπορούν να αναλυθούν, να μοιραστούν και να εκτυπωθούν χρησιμοποιώντας το δωρεάν λογισμικό μας.

Καταγραφικά δεδομένων Wi-Fi

+

Όπως τα καταγραφικά δεδομένων USB, τα καταγραφικά Wi-Fi εκτελούν αναγνώσεις σε προγραμματισμένα χρονικά διαστήματα. Αλλά αντί να χρειάζεται να συνδεθείτε σε έναν υπολογιστή για να κατεβάσετε τις μετρήσεις, είναι μεταδίδεται αυτόματα μέσω Wi-Fi. Το πλεονέκτημα είναι ότι οι χρήστες μπορούν να παρακολουθούν τα αποτελέσματα σε πραγματικό χρόνο, ακόμη και να λαμβάνουν ειδοποιήσεις μέσω email για αναγνώσεις εκτός εύρους. Αυτό παρέχει το υψηλότερο επίπεδο ασφάλειας όπου οι θερμοκρασίες είναι κρίσιμες, επιτρέποντας την άμεση λήψη διορθωτικών μέτρων και την αποφυγή δαπανηρών ζημιών.

Γιατί να επιλέξετε ένα υπέρυθρο θερμόμετρο;

Τα υπέρυθρα θερμόμετρα είναι ιδανικό για τη λήψη μετρήσεων θερμοκρασίας επιφάνειας από απόσταση. Παρέχουν σχετικά ακριβείς θερμοκρασίες χωρίς να χρειάζεται να αγγίξετε ποτέ το αντικείμενο που μετράτε. Ωστόσο, δεν είναι καλή επιλογή για τη μέτρηση της εσωτερικής θερμοκρασίας ενός αντικειμένου.

Τα υπέρυθρα θερμόμετρα είναι πολύ γρήγορα, συνήθως δίνοντας μια ανάγνωση σε κλάσματα του δευτερολέπτου, ή ο χρόνος που απαιτείται για να εκτελέσει τους υπολογισμούς του ο θερμομετρικός επεξεργαστής. Η ταχύτητά τους και η σχετική ευκολία χρήσης τους έχουν κάνει τα υπέρυθρα θερμόμετρα ανεκτίμητα εργαλεία δημόσιας ασφάλειας στη βιομηχανία υπηρεσιών τροφίμων, την κατασκευή, το HVAC, την άσφαλτο και το σκυρόδεμα, τα εργαστήρια και αμέτρητες άλλες βιομηχανικές εφαρμογές.

Επιλέξτε ένα υπέρυθρο θερμόμετρο όταν δεν είναι πρακτικό να εισαχθεί ένας καθετήρας στο αντικείμενο που πρόκειται να μετρηθεί ή η επιφάνεια είναι απλώς απρόσιτη και ότι ένας ανιχνευτής επιφάνειας δεν θα κάνει τη δουλειά. Μπορεί να χρειαστείτε ένα υπέρυθρο θερμόμετρο για τη μέτρηση αντικειμένων:

✔ Εύθραυστο (κυκλώματα υπολογιστών)

✔ Επικίνδυνο (γρανάζι, λιωμένο μέταλλο)

✔ Αδιαπέραστο (κατεψυγμένα τρόφιμα)

✔  Ευαίσθητη απομόλυνση (τροφές, αλατούχο διάλυμα)

✔ Κίνηση (μεταφορικός ιμάντας, ζωντανοί οργανισμοί)

✔ Απρόσιτο (αγωγοί κλιματισμού, τύμπανα)

Υπέρυθρες θερμόμετρα και εφαρμογές σέρβις τροφίμων

Τα τρόφιμα βακτήρια συνήθως κάθονται στην επιφάνεια των τροφίμων. Επομένως, τα υπερύθμονα θερμόμετρα μπορούν να είναι χρήσιμα για τον έλεγχο των θερμοκρασιών συγκράτησης των τροφίμων σε πλάκες, περιοχές εξυπηρέτησης, μπουφέ και δίσκων θέρμανσης.

Αλλά τα υπέρυθρα θερμόμετρα δεν είναι πολύ αποτελεσματικά στη μέτρηση του πόσο καλά μαγειρεύεται το φαγητό. Οι κρίσιμες θερμοκρασίες για την ασφάλεια των τροφίμων, όπως 5°C και 60°C, θα πρέπει πάντα να ελέγχονται χρησιμοποιώντας έναν εσωτερικό καθετήρα.

Ποια υπέρυθρα θερμόμετρα να χρησιμοποιήσω;

+

Υπάρχουν τρία υπέρυθρα θερμόμετρα ιδανικά για εφαρμογές σε υπηρεσίες εστίασης. Ο RayTemp 8 Και RayTemp 38 έρχονται με αφαιρούμενους αισθητήρες τύπου Κ, ενώ το θερμόμετρο Thermapen IR Διαθέτει ενσωματωμένο αναδιπλούμενο αισθητήρα για να επιτρέπει τη λήψη εσωτερικών μετρήσεων θερμοκρασίας.

Υπέρυθρο θερμόμετρο και υγρά

+

Εάν χρησιμοποιείτε ένα υπέρυθρο θερμόμετρο με υγρά όπως σούπες και σάλτσες, τραβήξτε μια κουτάλα γεμάτη υγρό από τον πάτο του τηγανιού πριν κάνετε μια μέτρηση για να προσεγγίσετε καλύτερα την εσωτερική θερμοκρασία. Για να μετρήσετε ημιστερεά υλικά όπως γέμιση, καλαμπόκι ή πουρέ πατάτας, τοποθετήστε ένα κουτάλι στο κέντρο του υλικού, τραβώντας το προς τα πίσω για να δημιουργήσετε ένα κενό και στρέψτε το υπέρυθρο θερμόμετρο σας στο κενό.

Τέλος, να γνωρίζετε ότι ο ατμός, ακόμα και όταν ένα υγρό δεν βράζει, μπορεί να συμπυκνωθεί στο θερμόμετρο σας και να επηρεάσει την ακρίβεια των μετρήσεών σας.

Μετρήσεις θερμοκρασίας μέσα σε ψυγείο ή καταψύκτη

+

Τα θερμόμετρα υπέρυθρης ακτινοβολίας που χρησιμοποιούνται για τη μέτρηση της θερμοκρασίας μέσα σε ένα ψυγείο ή καταψύκτη γενικά πρέπει να φυλάσσονται μέσα στο ψυγείο ή τον καταψύκτη, ώστε να είναι έτοιμα να αρχίσουν να λαμβάνουν μετρήσεις όταν τα χρειάζεστε. Για να μετρήσετε το περιεχόμενο των κατεψυγμένων παλετών, φροντίστε να ανοίξετε την παλέτα, να αφαιρέσετε τουλάχιστον ένα κουτί και να στρέψετε το θερμόμετρο σας προς την κορυφή ενός από τα κεντρικά κουτιά για να βεβαιωθείτε ότι η ένδειξη σας αντανακλά τη θερμοκρασία του παγωμένου υλικού μέσα στην παλέτα και όχι μόνο οι επιφάνειες που εκτίθενται σε θερμότερο αέρα.

Τι είναι το pH και γιατί πρέπει να διατηρείτε τα σωστά επίπεδα;

Το pH είναι ένα μέτρο του βαθμού οξύτητας ή αλκαλικότητας ενός διαλύματος. Αυτό μετράται σε αριθμούς. Όσο μικρότερος είναι ο αριθμός, τόσο πιο όξινο είναι το διάλυμα. Όσο μεγαλύτερος είναι ο αριθμός, τόσο πιο αλκαλικό είναι το διάλυμα.

Ο αντίκτυπος των εσφαλμένων επιπέδων pH μπορεί να διαφέρει από εφαρμογή σε εφαρμογή. Για παράδειγμα, τα φυτά απορροφούν θρεπτικά συστατικά μέσα σε ένα συγκεκριμένο εύρος pH, επομένως ένα λανθασμένο επίπεδο μπορεί να επηρεάσει τον ρυθμό ανάπτυξης και την απόδοση των καρπών. Κατά την παρασκευή, το λανθασμένο pH μπορεί να προκαλέσει κακή γεύση και να επηρεάσει τη διάρκεια ζωής. Στο άλλο άκρο της κλίμακας pH, ένας παραγωγός χυμού φρούτων θα πρέπει να ελέγχει το pH για να αποφύγει την κακή ποιότητα και τον κίνδυνο προβλημάτων υγείας εάν το pH πέσει πολύ χαμηλό. Το λανθασμένο επίπεδο pH στη φαρμακευτική βιομηχανία θα μπορούσε να οδηγήσει στην παραγωγή ανεπιθύμητων τοξινών. Η συνεπής και ακριβής μέτρηση του pH είναι θεμελιώδης για την επίτευξη του επιθυμητού αποτελέσματος.

Διατήρηση του pH μετρητή σας

Εάν δεν φροντίζετε το pH μετρητή σας, ενδέχεται να προκύψουν λανθασμένες μετρήσεις των επιπέδων pH.

✔  Τουλάχιστον, θα πρέπει πάντα να καθαρίζετε το ηλεκτρόδιο pH κρατώντας το κάτω από μια βρύση που τρέχει. Εάν το ηλεκτρόδιο pH είναι υπερβολικά βρώμικο, μπορεί να χρησιμοποιηθεί διάλυμα καθαρισμού ή καθαρισμένο νερό. Αφήστε το ηλεκτρόδιο στο διάλυμα καθαρισμού για 

✔  Μετά το μούλιασμα όλη τη νύχτα, ξεπλύνετε το ηλεκτρόδιο και στη συνέχεια μουλιάστε το σε ένα ρυθμιστικό διάλυμα 4 pH πριν ξεπλύνετε το ηλεκτρόδιο μια τελευταία φορά. Το ηλεκτρόδιο θα πρέπει στη συνέχεια να είναι έτοιμο για χρήση.

✔ Όταν δεν χρησιμοποιείται, βεβαιωθείτε ότι το ηλεκτρόδιο του μετρητή pH διατηρείται υγρό σε διάλυμα αποθήκευσης ή διάλυμα pH 4,01. Εάν ο αισθητήρας στεγνώσει εντελώς, η απόδοση του οργάνου θα επηρεαστεί και η εγγύησή του θα ακυρωθεί.

✔  Αν ένα ηλεκτρόδιο έχει στεγνώσει ή καθυστερήσει να ανταποκριθεί, μπορεί να αναζωογονηθεί βυθίζοντάς το όλη τη νύχτα σε διάλυμα καθαρισμού. Αποφύγετε να αγγίζετε τη γυάλινη λάμπα στο τέλος του ηλεκτροδίου pH ανά πάσα στιγμή, καθώς αυτό μπορεί εύκολα να το καταστρέψει.

Υποβάλετε ένα σχόλιο

Έχετε υπόψη ότι τα σχόλια χρειάζεται να λάβουν έγκριση προτού δημοσιευτούν.